Kerkük bombasının hedefi Talabani’ymiş | " /> Kerkük bombasının hedefi Talabani’ymiş | "/>

En Sıcak Konular

Kerkük bombasının hedefi Talabani’ymiş

13 Aralık 2008 08:54 tsi
Kerkük bombasının hedefi Talabani’ymiş Irak’ı karıştıran Kerkük bombasının esas hedefinin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani olduğu ortaya çıktı.

Abdullah restoranında onlarca kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısı Irak’taki kaosu bir defa daha gösterdi. Türkiye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaret etme olasılığı bulunan Irak’a insani yardım gönderecek.

Kerkük'te önceki gün "Abdullah" isimli restorana yapılan intihar saldırısında asıl hedefin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani olduğu ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, "ambulans uçak gönderilmesi teklifi" de Irak yönetimi tarafından kabul edildi.

Ölümden döndü

Talabani’nin, liderliğini yaptığı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) yöneticileri ile değişik Arap gruplar arasında Kerkük’te barış sürecini başlatmak için verilen bayram yemeğine katılmayı planlandığı öğrenildi. Bölgedeki grupların yöneticilerinden alınan bilgiye göre, Talabani restorandaki yemeğe katılacağını bildirdi. Ancak Talabani restorana gelmeden önce intihar saldırısı düzenlendi. Talabani kimi kaynaklara göre 6 saat, bazı kaynaklara göre ise bir saat arayla saldırıdan kurtuldu.

Muratlı: Cehennem gibi

Kurban Bayramı nedeniyle Kerkük’te bulunan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı ise ortalığın cehennem alanına döndüğünü ve saldırı sırasında Arap ve Kürtlerin yanı sıra Kerkük’te yaşayan ileri gelen Türkmenlerin de bulunduğu söyledi. Saldırıda iki yakın akrabasının öldüğünü belirten Muratlı, kendilerine ulaşan bilgiye göre IKYB’nin dış ilişkiler sorumlularından Hamah Sur ile Kifri kentinden bir yöneticisinin de yaşamını yitirdiğini belirtti.

Muratlı, saldırıda ölü sayısının açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu, görgü tanıklarının "100’e yakın insan öldü" bilgisi verdiklerini ve Türkmenlerin de cenazelerin defnedilmesine yardımcı olduklarını bildirdi.

Gül’ün mesajı

Cumhurbaşkanı Gül, Talabani’ye gönderdiği başsağlığı mesajında Türkiye’nin her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde yaralıların Türkiye’ye getirilip tedavi görmeleri için bir ambulans uçağı hazır tuttuğunu bildirdi. Dışişleri yetkilileri, Türkiye’nin bu önerisinin Iraklı makamlar tarafından incelenerek olumlu bulunduğunu bildirdi. 23 kişilik ambulans uçağın en kısa süre içinde Irak’ın kuzeyine giderek 14 yaralı ile refakatçılarını Türkiye’ye getireceği belirtildi.



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs