En Sıcak Konular

Carla Bruni’nin davası

13 Aralık 2008 09:17 tsi
Fransa First Lady’si olduktan sonra, daha önce çektirdiği çırılçıplak fotoğraflarının kullanılmasına karşı hassas davranan Carla Bruni, şimdi de nü fotoğrafını kadın çantası üzerine işleyen bir şirkete dava açtı.

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni, ülkesinin denizaşırı topraklarından olan Reuinon’da, çıplak fotoğrafını, kadın çantası üzerine siyah-beyaz serigrafi olarak işleyen bir şirkete tazminat davası açtı. Bruni, 125.000 euro’luk davayı kazanırsa, parayı bir hayır şirketine bağışlayacak.

Carla Bruni’nin avukatı Thierry Herzog, ürünü imal eden "Pardon" adlı şirketin çantaya Bruni’nin çıplak fotoğrafını izinsiz işleyip ticari amaçla kullanması ve dağıtımını yapmasının "Cumhurbaşkanı eşinin imajını zedeleyici bir fiil" olduğunu belirterek mahkemeye başvurduklarını açıkladı. Herzog’un Reuinon adasındaki temsilcisi İqbal Akhoum da, yaptığı açıklamada, ilgili şirketi uyardıklarını ve Bruni kabartmalı çantaların dağıtımının yasaklanmasını istediklerini söyledi.

Reunion’da 10 bin adet üretilen ve 5 euro’dan fazla alışveriş yapan müşterilere hediye olarak verilen çanta, isteyene 3 euro’ya da satılıyor. Aralık ayı başında Reunion’da piyasaya sunulan ve Fransa’da da dağıtılmaya hazırlanan çantayı üreten firmanın sahibi Peter Mertes, fotoğrafın 1993’te çekildiğini, ticari olarak birçok dergi ve gazetede yer aldığını ve bu nedenle kamuya açık hale geldiğini öne sürdü.

Logosu küçük bir şeytan imgesi olan Pardon şirketi daha önce de Meryem Ana’yı "g-string" giymiş halde tişörtlerin üzerine basarak sattığı için kilise ile mahkemelik olmuştu. Pardon ayrıca 2007’de Miss France seçilen Valerie Begue’ın çıplak fotoğrafını elbiseye işlemiş ve yine davaya taraf olmuştu.

Hürriyet



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs