Suikastı bizimkiler yapmış olabilir! | " /> Suikastı bizimkiler yapmış olabilir! | "/>

En Sıcak Konular

Suikastı bizimkiler yapmış olabilir!

13 Aralık 2008 10:34 tsi
Suikastı bizimkiler yapmış olabilir! Emekli Rus Askeri İstihbarat Servisi’nin (GRU) Başkanı, Çeçen komutan İslam Canibekov’un GRU tarafından öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

Bir başka iddia ise Canibekov’un para yüzünden çıkan hesaplaşmanın kurbanı olması.

RUS basınının evinin önünde suikasta giden Çeçen komutan İslam Canibekov’un infazında Rus Askeri İstihbarat Servisi’nin (GRU) parmağı olabileceği yorumları yankı buldu. Nezavisimaya gazetesine konuşan GRU’nun eski başkanlarından emekli Albay Vitaly Shylikov, suikastın GRU tarafından işlendiğine dair şüphelerinin bulunduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

Taşeron kullanılmıştır

“Katar’da öldürülen Zelimhan Yamadayev örneğinde olduğu gibi hukuk tanımayan bu tarz suikastlar Rusya’nın imajına zarar veriyor. Kendisi de bir Hukukçu olan Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev’in bu tür bir operasyona izin vereceğine pek ihtimal vermiyorum. Rus Askeri istihbarat servisi Rusya’nın adını karıştırmamak için taşeron bir güç de kullanmış olabilir. Ancak bu da çok zor, karmaşık bir iş. Sonuçta Çeçen komutanın bir suç örgütünün kurbanı olduğuna inanıyorum.”

CANİBEKOV’UN KARISI: Alacak yüzünden tehdit ediliyordu

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, İslam Canibekov’un 9.5 yıllık eşi Ayşe Aliyava’nın bilgisine başvurdu. Aliyava’nın ifadesinde, İstanbul’da battaniye ticaretiyle uğraşan eşi Canibekov’un, alacağı bulunduğu için husumetli olduğu bir kişi tarafından bir süredir tehdit edildiğini savunduğu öğrenildi. Polisin araştırması sonucu, İstanbul’a yeniden gelince 6 çocuğu ve eşiyle Ümraniye’de, önünde öldürüldüğü evde kalmaya başladığı saptanan Canibekov’un, vize süresi bittiği için kaçak olarak Türkiye’de yaşadığı ortaya çıkartıldı. Polis tarafından yapılan aramada bulunan İslam Canibekov’a ait pasaportta Canibekov’un adının “Rustam Canamgekbny” olarak, 2004’te biten oturma izni belgesinde ise “İslam Canibekov” olarak yer aldığı anlaşıldı.

Direnişin kasasıydı

Çeçen istihbaratına yakınlığıyla bilinen Kavkazki Uzel gazetesi de Çeçen komutanın para yüzünden öldürüldüğünü yazdı. Gazete, Canibekov’un Çeçen direnişinin finansmanını kontrol ettiğini ve bu yüzden öldürüldüğünü savundu.

Vatan



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,720 µs