Gökçek'i silme planı | " /> Gökçek'i silme planı | "/>

En Sıcak Konular

Karayalçın'dan Gökçek'i silme planı

13 Aralık 2008 10:38 tsi
Karayalçın'dan Gökçek'i silme planı Hükümet, seçim öncesi 51 maddelik sosyal yardım paketini yetiştirmeye çalışırken, CHP’nin Ankara’da Melih Gökçek’in karşısına çıkardığı belediye başkanı adayı Murat Karayalçın, yoksul ailelere 600 YTL vaat etti

İktidarla muhalefet partileri arasında tartışmalara yol açan yoksullara yönelik yardımlar yerel seçim yarışında başrole oturdu. Hükümet yoksullara geçici olarak bedava konut tahsis etmeye kadar uzanan bir paket ile seçim yatırımı yaparak oy gücünü artırmaya hazırlanırken, belediye başkan adayları da yardım vaadiyle oy toplamaya çalışıyor. CHP’nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Murat Karayalçın, seçimleri kazanırsa yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelere düzenli olarak 600 YTL yardımda bulunacaklarını söyledi.

Bayram boyunca Ankara’nın ilçelerini ziyaret eden Karayalçın, dün de Ayaş ilçesinde partililerle bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştiren Karayalçın, Ankara’nın 15 yılda son derece yoksullaştırıldığını savundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 400 bin aileye kömür ve gıda yardımı yaptığını açıkladığını hatırlatan Murat Karayalçın, “400 bin aileye gıda ve kömür yardımı yapılması, Ankaralıların ne kadar fakirleştirildiğinin en güzel örneğidir” dedi. Karayalçın, Ankara’da yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelere 600 YTL yardımda bulunacağını belirterek, “Ankara’da 90 bin aile yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bunlara aylık 600 YTL yardımda bulunacağız. Bu para Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 10’una tekabül ediyor” dedi. Ankaralıları rahatlatacak yeni projeleri olduğunu söyleyen Karayalçın, Ankara’nın su sorununu çözeceğini ve Kesikköprü’den Ankara’ya getirilen suyun temiz olmadığını, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de bunu doğruladığını öne sürdü.

CHP Ankara’da ümitli

Karayalçın’ın CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından seçim sürecine hızlı giren CHP, büyükşehirin yanısıra ilçelere de göz dikti. CHP, yıllarca kalesi olmasına rağmen geçen seçimde AKP’ye kaptırdığı Yenimahalle ve Mamak belediyelerini tekrar kazanmak için büyük çaba harcıyor.

CHP, Mamak’ta örgütün istediği ilçe başkanı Veli Gündüz Şahin’i aday yaptı. Yenimahalle için çok sayıda aday adayı yarışırken Baykal’ın, tüzük kurultayından sonra kararını vereceği öğrenildi. Ancak Yenimahalle adaylığı için ithal aday yerine Yenimahalleli bir adayın gösterileceği belirtildi. Çankaya için ise 20’nin üzerinde aday adayı bulunuyor. Eski başkanların yanısıra mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz’ın bir dönem daha görev talep ettiği belirtilirken parti örgütünden çok sayıda isim de adaylık için nabız yokluyor. Baykal’ın ise Çankaya konusunda kararını verdiği ancak şimdilik açıklamayı düşünmediği öğrenildi. CHP iddialı olduğu bir başka ilçe olan Etimesgut için de iddialı bir aday göstermeyi planlıyor.

Baykal otobüsünü tahsis etti

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın bayram tatilini ilçeleri gezerek geçirdi. Ankara’nın tüm dış ilçelerini gezen Karayalçın’a CHP lideri Deniz Baykal, Anadolu gezilerinde kullandığı partiye ait özel seçim otobüsünü tahsis etti.

Vatan



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,879 µs