En Sıcak Konular

Çin malı ısıtıcılar yasaklanıyor

13 Aralık 2008 11:49 tsi
İthal edilen elektrikli ısıtıcılarda kalite şartı aranacak

Gaziantep'te elektrikli sobanın devrilmesi sonucu yaşanan faciayla yeniden gündeme gelen elektrikli ısıtıcılar takibe alındı. Tasarruf sağladığı gerekçesiyle vatandaşın yöneldiği ısıtıcılara kalite şartı geliyor. Enerji Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı fazla elektrik harcayan ve kalite standartlarına uygun olmadığı tespit edilen ısıtıcıların satışını engelleyecek.
Enerji Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı'nın kış aylarında kullanımı hızla artan ısıtıcılara yönelik hazırladığı yasal düzenleme piyasayı da düzenleyecek. Vatandaş arasında tasarruflu olarak bilinen ısıtıcıların fazla elektrik tüketen markalarına ithalat yasağı gelecek. Ayrıca Türkiye'nin ısıtıcı çöplüğüne dönmesini önlemek için bu ürünlere yüksek vergiler koyulacak. Söz konusu düzenlemeler sayesinde 'tasarruf sağlıyor' sloganıyla satılan kalitesiz ve yüksek elektrik tüketen ısıtıcıların vatandaşın cebini yakması önlenecek.
Elektrikli ısıtıcılara yönelik düzenlemeyi CİHAN'a anlatan Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Sefer Bütün, kış aylarında elektrikli ısıtıcıların büyük rağbet gördüğünü belirterek, vatandaşları uyardı. Bütün, "Elektrikli ısıtmalar çoğalıyor. Reklamları oluyor, cazip hale getirici kampanyalar düzenleniyor. Bunlara aldanmamak lazım. Bunların da verimlisini kullanmak lazım." dedi. Bütün zamlara rağmen elektrikli ısıtmanın tasarruflu olmadığını ise şöyle özetledi: "Ama ben doğalgazla ısınmanın daha ucuz olduğunu biliyorum."

ESNAF AYDA 150 ISITICI SATIYOR

Ankara'nın Balgat semtinde bulunan satıcılar, doğalgaz zammından sonra ayda ortalama 150'ye yakın ısıtıcı sattıklarını belirterek, satışlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların doğalgaz zammının ardından elektrikli ısıtıcılara yöneldiğini doğrulayan esnaf, ancak fırsatçıların piyasaya sürdükleri Çin malı ısıtıcılardan dert yandı. Bu tür ısıtıcıların ucuz olmasına karşın fazla elektrik tükettiğini söyleyen Fuat Yıldız, "Ucuz diye kalitesiz ürünler tercih edilmemeli. Gerçek tasarruf sağlayan ısıtıcılar alınmalı. Biz vatandaşları uyarıyoruz, diğer satıcılarında uyarması lazım. Kaliteli ürün ile kalitesiz arasında 50 YTL fark var. Bunun dikkate alınması lazım." tavsiyesinde bulundu.

HaberTürk



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs