çekilmiyoruz işte! | " /> çekilmiyoruz işte! | "/>

En Sıcak Konular

ABD ordusu: 'çekilmiyoruz işte!

13 Aralık 2008 19:26 tsi
ABD ordusu: 'çekilmiyoruz işte! Irak'taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı, binlerce Amerikan askerinin, anlaşma sonrası da Bağdat'ta kalacağını açıkladı.

General Raymond Odierno, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in de ziyaret ettiği Balad askeri üssünde gazetecilere yaptığı açıklamada, binlerce askerin, 2009 Haziran'ından sonra da Bağdat'ta kalacağını açıkladı. General Odierno'ya göre, bu askerler, eğitim ve yönlendirme ekiplerinde olacağı için ABD-Irak güvenlik anlaşması kapsamına sokulamayacaklar.

Ocak ayında yürürlüğe girecek anlaşma, gelecek yıl Haziran ayının sonuna kadar Amerikan askerlerinin kent merkezleri dışındaki askeri üslere çekilmesini öngörüyordu.

Askeri kamplara çekilmiş askerlerin de gerektiğinde Irak birliklerine destek vermek için üslerini terk edeceklerini ifade eden General, "Yazdan sonra da kentlerin içinde olmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Bazı Amerikan askerlerinin yazın bitiminden sonra da Irak kentlerinde kalabileceği belirtiliyordu. Ancak Odierno'nun açıklaması ile ilk kez ordu komutanları tarafından muharip askerlerin de kent merkezlerinde varolmaya devam edebileceği kaydedilmiş oldu.

Irak'ta önümüzdeki dönemde yaklaşık 1 yıl içinde 3 seçim yapılacağını belirten general, belirli bir güvenlik düzeyinin korunması için kendilerinin kentlerde bulunmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi ve "Burada önemli ölçüde ilerleme sağladığımız için geri adım atmak istemiyoruz" diye konuştu.

Genel olarak Iraklıların Amerikan askerlerinin kent merkezlerinden çekilmesine hazır olacaklarına inandığını kaydeden Odierno, kuzey'deki Musul kenti dahil bazı sorunlu bölgelerde Iraklıların yardıma ihtiyacı olabileceğini söyledi.

Raymond Odierno, Iraklıların haziran 2009'dan sonra da Musul'da gerekirse kendilerinden yardım isteyebileceklerini bildirdi.

aa



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs