En Sıcak Konular

Gazi Orduevi'nde 6 Paşa ne konuştu?

0 0 0000 00:00 tsi
Gazi Orduevi'nde 6 Paşa ne konuştu? Gazi Orduevi'nde biraraya gelen Harp Okulu 1961 mezunları gecesi ilginç bir toplantıya sahne oldu. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve bazı paşalar biraraya geldi. Peki, Paşalar ne konuştu?

Gazi Orduevi'nde önceki gece büyük bir buluşma gerçekleşti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 210 sınıf arkadaşıyla biraraya geldi ve toplantı sonunda gözyaşları içinde Harbiye Marşı'nı söyledi.

1961 Harp Okulu mezunu sınıf arkadaşların buluşmasına ev sahipliği yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt eşleriyle birlikte tarihi buluşmaya gelen 420 kişiyle hasret giderdi.

Harp Okulu'ndan mezuniyetinin 45inci, arkadaşlıklarının 50nci yılını kutladıkları anlamlı gecede bir konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda devraldığı Komutanlık sorumluluğunu asla sapmadan sürdüreceğini söyledi ve askerlikteki 50 yıllık yol ve dava arkadaşlıklarının bütün kesimlere örnek olması gerektiğini vurguladı.

Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu ve Harp Akademisi ile süren okul arkadaşlıklarının 50. yılının kutlanması sırasında Büyükanıt gözyaşlarını tutamadı. 210 sınıf arkadaşı tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Büyükanıt, gecenin sonunda Harbiye Marşı'na öncülük yaptı. 210 devre arkadaşı ve eşlerinden oluşan 420 kişilik 61'liler Harbiye Marşı ile Gazi Orduevi'ni adeta çınlattı.

61'li emekli subay ve emekli generallerin sarmaş dolaş olduğu gecede siyaset konuşmama kararı alındı.

Büyük buluşma Harbiye Marşı ile sona erdikten sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt aralarında emekli Org. Edip Başer ve Oktar Ataman'ın da bulunduğu 6 General ile bir odaya geçerek uzun süre toplantı yaptı. Arkadaşlar arasındaki bu kapalı oturumun içeriği hakkında bilgi alınamadı.

Silahlı Kuvvetler tarihinde ilk kez aynı sınıf ve aynı kısımdan 3 Orgeneral yetişti. Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile emekli Orgeneraller Edip Başer ile Oktar Ataman kardeşliğe yakın arkadaşlıklarına rağmen büyük bir terfi rekabeti içinde askerlik yaşamlarını sürdürdüler.

Yaşar Büyükanıt Harp Okulu'ndan ikincilikle mezun oldu. Kısım arkadaşı Edip Başer 18nci sıradan mezuniyetini alırken bu küçücük kısımdan yetişen bir Orgeneral de eski 3. Ordu Komutanı Oktar Ataman'dı.

Bu üç Orgeneralin devre arkadaşlarının komutanı olarak biraraya gelerek verdikleri fotoğraf da dakikalarca alkışlandı.

61'lilerin Gazi Orduevi'ndeki bu büyük buluşması Ankara'nın sıcak siyasi ortamına gündem olarak yansımadı.

Gülin Yıldırımkaya-Habertürk



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs