En Sıcak Konular

Dünya nükleere karşı birleşti!

14 Aralık 2008 12:50 tsi
Dünya nükleere karşı birleşti! 
WORLD Public Opinion tarafından 21 ülkede gerçekleştirilen bir araştırma dünya çapında halkın tüm nükleer silahların yok edilmesini öngören uluslarararası anlaşmanın yapılmasından yana olduğunu gösterdi.

19 bin 142 kişinin katıldığı araştırmada Pakistan’da yüzde 46’da kalan nükleer silahsızlanma anlaşmasına verilen destekı Türkiye’de yüzde 65 olarak hesaplandı. Türklerin yüzde 55’si anlaşmaya çok güçlü bir destek verdi. Anlaşmaya karşı çıkan Türklerin oranı ise yüzde 10’da kaldı. Buna karşın, Türkiye’de söz konusu anlaşmaya çeşitli derecelerde destek veren yüzde 65’lik çoğunluğun, Ortadoğu’da en düşük oranı olması da dikkat çekti. Anlaşmaya destek, Mısır’da yüzde 85, Filistin’de yüzde 70, İran’da yüzde 68, İsrail’de yüzde 67 düzeyinde gerçekleşti. Bu arada, büyük miktarda nükleer silahları olan beş ülkede bu tür silahlarının aşamalı olarak tamamen kaldırılmasından yana çok büyük çoğunluk ortaya çıktı. Bu oran, ABD’de yüzde 77, Rusya’da yüzde 69, Çin’de yüzde 85, Fransa’da yüzde 86 ve İngiltere’de yüzde 81’yi buldu.

Pakistan’ın F-16’larını TAI modernize edecek

YAKLAŞIK 921 bin askerle dünyanın yedinci büyük ordusuna sahip Pakistan, savunma harcamalarının maliyetini düşürmek amacıyla yerli sanayiye dayalı projeleri yürürlüğe koyarken Türkiye ile de önemli askeri projelerde işbirliği yapıyor. Pakistan, hem Türkiye’nin geliştirdiği korvet sınıfı ‘hayalet’ savaş gemisiyle ilgileniyor hem de F-16 filosunun Türkiye’de modernize edilmesi için görüşmeler yapıyor. Türkiye ve Pakistan arasında 2 yıldır görüşmeleri sürdürülen projeyle, Pakistan Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan savaş gemilerinin Türkiye’de tasarlanması, birinci geminin Türkiye’de inşa edilmesi, diğer üç geminin ise Pakistan askeri tersanesinde inşa edilmesi ve projenin 10 yıl sürmesi bekleniyor. Ayrıca TUSAŞ Türk Havacılık Uzay Sanayi (TAI), Pakistan Hava Kuvvetleri’nin (PHK) F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuyla ilgili sözleşmeyi tamamlamayı amaçlıyor ve BMC de Pakistan ordusuna 973 adet 10 tonluk askeri kamyon sağlanması projesinin kısa sürede tamamlanmasını bekliyor.

star



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs