En Sıcak Konular

AKP, yerel seçimde çıtayı düşürdü mü?

14 Aralık 2008 14:13 tsi
AKP, yerel seçimde çıtayı düşürdü mü? 22 Temmuz sonrasında, 29 Mart yerel seçimler için başarı çıtasını yüzde 60 olarak belirleyen AK Parti, bu oranı aşağı çekti. Yeni hedef Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi tarafından ortaya kondu. İşte yeni hedef ve aşağı çekilme nedeni:

AK Parti, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oy almasından sonra yerel seçimler için çıtayı hayli yükseğe koymuştu. 2004’teki yerel seçimlerde yüzde 42 oy almış olan iktidar partisi, yeni seçimlerde alacağı oy oranında çıtayı yüzde 60’a çıkarmıştı.

Buna ilişkin açıklamalar, Başbakan Erdoğan tarafından teşkilatlara gönderilen genelgelerle ortaya kondu. Başbakan Erdoğan, en son olarak Ağustos ayında memleketi Rize’den başlattığı kongrelerde partinin yüzde 60 oy alması ve “3 kalenin ele geçirilmesi” yolundaki çıkışı ile bu partinin hedefi olarak ortaya kondu. Diyarbakır, İzmir ve Tunceli’de başkanlık koltuğuna AK Partili belediye başkanı oturtulması hedefine Çankaya ilçe belediyesi de eklendi.

AK Parti’nin yüzde 60’lık oy hedefi, en son olarak 12 kasım 2008’de Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi tarafından dile getirildi. Parti Genel Merkezinde İl Yerel Yönetimler Başkanları Degerlendirme Toplantısı’nda konuşan Tanrıverdi, hedeflerini net bir şekilde paylaştı:

“Biz yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğuna inanıyoruz. 29 Martta hep birlikte hedeflediğimiz yüzde 60'lık oy oranını yakalayarak herkese bir kez daha göstermeliyiz. 29 Mart 2009 da yapılacak seçimlerde hedefimiz yüzde 60 oy oranına ulaşmaktır.”

Yerel Seçimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Zaman gazetesinden Erdal Şen’e konuşan Hüseyin Tanrıverdi, bu kez çıtayı farklı bir yere koydu. 2004’te yapılan seçimde alınan oy oranının üzerindeki rakamın kendileri için başarı sayılacağını belirtti. Tanrıverdi, Erdal Şen’in “29 Mart seçimlerinde AK Parti'nin başarı çıtası nedir?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“2004 seçimlerinde yüzde 42 oy aldık. Yüzde 42 ve üzerindeki her oy başarımızdır. Hizmet verenlere güven duyulduğunu gösterir.”

BU GERİ ADIM NEREDEN GELDİ

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, 12 Kasım’daki toplantıda yaptığı konuşmada yüzde 60 oy oranından söz etmesi üzerine bizzat Başbakan tarafından uyarıldığı öne sürülüyor. Erdoğan’ın daha önce dile getirilen yüzde 60’lık oy oranının artık hayal olduğu, bundan sonra da bu hedefin hayal olduğu belirtiliyor.

Şimdi akıllara takılan soru şu: “22 temmuz sonrasında Bizzat Başbakan tarafından dile getirilen, 12 Kasım 2008’e kadar da arkasında durulan yüzde 60 oranından niçin vazgeçildi?”


cafesiyaset



Bu haber 1,039 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,117 µs