En Sıcak Konular

El bombaları soruşturması sürüyor

14 Aralık 2008 15:17 tsi
Trabzon'da el bombaları ve silahların ele geçirildiği operasyonda yakalanan 4 kişi için gözaltı süresi uzatıldı. 4 kişinin sorguları sürerken operasyon, ihbar üzerine gerçekleştirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki gün Trabzon merkez ve Yomra ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişinin Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor.    

Sabah erken saatlerde Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar için ek gözaltı süresi alındığı, sorgularının bitmesi halinde yarın adliyeye sevk edilebilecekleri bildirildi.

Operasyonda ele geçirilen Kalaşnikof tüfek ve tabancanın, başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

Ayrıca, operasyonda yakalanan 9 adet Alman menşeli parça tesirli savunma tipi el bombasının, başka olaylarda ele geçirilen bombaları ile aynı seride olup olmadığının da araştırıldığı kaydedildi.

-OPERASYON İHBARLA BAŞLADI İDDİASI-

Bu arada, el bombaları, kalaşnikof tüfek ve bir tabancanın ele geçirildiği operasyonun, polise, silah kaçakçılığı yapıldığı yönündeki ihbar üzerine gerçekleştirildiği iddia edildi.

Silah kaçakçılığı yaptığı ihbar edilen bir kişinin Trabzon merkezdeki evine düzenlenen operasyonda, spor çanta içinde çamaşır makinesine saklanmış 7 adet, fırının içine saklanmış 1 adet olmak üzere toplam 8 adet el bombası ele geçirildiği belirtildi.

Zanlının başka kişilere de silah ve bomba sattığını söylemesi üzerine Yomra ilçesinde gözaltına alınan diğer zanlının üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca yakalandığı, evinin bahçesine gömülü halde de 1 adet el bombası ile kalaşnikof tüfek ve bu silaha ait 420 adet mermi bulunduğu kaydedildi.

Operasyonda, zanlıların yanı sıra bağlantı halinde oldukları iddia edilen 2 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Trabzon Valiliği, gözaltına alınan zanlıların organize suç örgütleriyle bağlantılı olduğu bilgisine ulaşıldığını açıklamıştı.




Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs