En Sıcak Konular

'Tecavüzden yargılansınlar'

14 Aralık 2008 16:53 tsi
'Tecavüzden yargılansınlar' Tecavüz olaylarıyla ilgili verdiği raporlar kamuoyunda eleştiri ve tepkilere neden olan Adli Tıp Kurumu uzmanları için çarpıcı istek...

Tecavüz olgularıyla ilgili verdikleri raporlarla tartışmaların odağında olan Adli Tıp Kurumu uzmanlarının da tecavüzden yargılanması istendi..
 
Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Vakfı Başkanı Oya Fişek, tecavüz olgularını haklı çıkardıkları iddia edilen Adli Tıp Kurumu uzmanlarının da, tecavüz olgularının esas suçlu gibi yargılanmasını istedi.

Fişek, yaptığı yazılı açıklamada, Hüseyin Üzmez’in 14 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davadan, Adli Tıp Kurumu’nun, "Genç kızın ruh sağlığı bozulmamıştır" raporuyla tahliye edilmesinin ardından, benzer bir olayın yeniden yaşandığını söyledi.

Kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla babasını ve amcasını polise şikayet eden 17 yaşındaki kızın, Adli Tıp Kurumu’nca haksız çıkarıldığını ifade eden Fişek, şunları kaydetti:

“Üniversite hastanelerinin istismara uğradığını belgeledikleri bu kız, 2005 yılında da, Urla Barbaros Çocuk Köyü’ndeki tecavüz olayının kurbanlarındandı. Çifte travmayı hangi yürek kaldırabilir? Bu akıl dışı ve hukuk dışı rapor, aynı zamanda 17 yaşındaki bir kurbanın üçüncü kez tecavüze uğraması için bir yeşil ışık yakmıyor mu? Kendilerine uzman denilen bu kişiler, suçluları suçsuz göstererek, sapkın düşüncedeki insanları suça teşvik etmektedirler. Yani bütün cinsel tecavüzlerin suç ortaklarıdır.

Tecavüz olgularını haklı çıkaran Adli Tıp Kurumu uzmanları, tecavüz olgularının 'esas suçlusu' olarak yargılanmalıdır. Meslektaşlarının ve kamuoyunun tüm tepkilerine karşın, tutumlarını sürdürmelerini pervasızlık ve bir meydan okuma olarak görüyoruz. Bu meydan okuma, insan haklarına karşıdır, bu meydan okuma sosyal hukuk devletine meydan okumadır."

Adli Tıp Kurumu’nda, hem söz konusu rapora hem de Hüseyin Üzmez ile ilgili rapora imza atan uzmanların açığa alınmasını ve yeniden mesleki değerlendirmeden geçirilmelerini, uzman olup olmadıklarının öğrenilmesini ve bütün bu süreçlerin de kamuya açık bir biçimde gerçekleştirilmesini isteyen Fişek, yasal sürecin başlatılmaması halinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

anka



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs