En Sıcak Konular

Baykal'ı eleştiren kadın konuştu

14 Aralık 2008 19:04 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı partisinin “çarşaf açılımı” nedeniyle eleştiren kadınlardan Sabriye Mızrak Özturan, Baykal ile karşılaşmalarının tamamen tesadüf olduğunu söyledi.

Özturan, yaptığı açıklamada, Baykal'ın evinin önünden geçerken gazetecilerle sohbet ettiğini gördüğünü ve çarşaf açılımı nedeniyle tepkisini dile getirmek istediğini anlattı.
İşçi Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı olduğunu belirten Özturan, tepkisinin kesinlikle partisiyle ilgisinin olmadığını, anlık geliştiğini ifade etti. CHP'nin çarşaf açılımından rahatsızlık duyduğunu Baykal'a söyleme fırsatı bulduğuna sevindiğini bildiren Özturan, şöyle devam etti:

“CHP'nin ülke gündeminde o kadar sorun varken bir anda çarşaf açılımını birinci madde haline getirmesine tepki gösterdim. Çarşafın CHP eliyle vizyona çıkmasından duyduğum rahatsızlığı dile getirdim. Baykal'a bu açılımların Cumhuriyet devrimlerini tehlikeye attığını söylemeye çalıştım. Kesinlikle partiye üye kadınlara tepkili değilim. CHP'nin bir anda çarşaf açılımı yapmasına tepki gösteriyorum. CHP Genel Başkanı'nın eliyle çarşafı gündeme taşımasına tepki gösterdim.”

Kendisiyle birlikte Baykal'ı eleştiren diğer kadını tanımadığını belirten Özturan, Deniz Baykal ile olan diyaloglarının televizyon kanallarında yer almasından sonra çok sayıda kişinin kendisini arayarak destek verdiğini söyledi.

Arayanların “Bizim söyleyemediklerimizi sen söyledin. Bizim duygularımıza tercüman oldun” şeklinde konuştuklarını savunan Sabriye Mızrak Özturan, “CHP'nin siyasi olarak çarşaf açılımını ortaya attığını düşünüyorum. Baykal'a 'Çarşafı meşrulaştırıyorsunuz. Anayasa Mahkemesinin aldığı karara karşın sizin bu açılımız çarşafı yeniden gündeme getirdi' diye tepki gösterdim” diye konuştu.

Türbanlı komşuları olduğunu ve onlardan herhangi bir tepki almadığını anlatan Özturan, şunları kaydetti:

“Türk kadını çağdaş olmalı. Türbanlı komşularım da bu tür siyasi açılımlardan rahatsızlıklarını dile getiriyor. Çarşaflıların CHP Genel Başkanı'nın eliyle vizyona getirilmesi bizi rahatsız ediyor. Türban takan da çarşaf giyen de kendi bilir, ancak ben Türkiye'ye bu manzaraların yakıştığını düşünmüyorum.”

Özturan, Baykal'ın kendilerinden böyle bir tepki beklemediğini tahmin ettiğini de söyledi.

Tepkisinin ardından Baykal'ın kendisini ikna etmeye çalıştığını ifade eden Özturan, “Ama ikna olmadım. Arayan arkadaşlarım 'Baykal her zamanki gibi kendisi konuştu sizi konuşturmadı' dedi. Bu doğru değil. Ben onu yıpratmak ve hedef olmak için orada değildim. Tamamen kişisel ve doğal oldu” dedi. Deniz Baykal'ın, “Toplumu bölmeyelim. Niye örtülü insanları dışlıyorsunuz? Her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız var” dediğini de anımsatan Özruran, Türkiye bütünlüğünün, ancak Cumhuriyetle sağlanabileceğine inandığını vurguladı.

Özturan, hemşehrisi olan AK Parti'li bir il başkanının televizyonda görüntülerini izledikten sonra kendisini arayarak tepki gösterdiğini, bu kişiye de aynı tepkiyi verdiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs