En Sıcak Konular

Bakan Çiçek yaralıları ziyaret etti

14 Aralık 2008 20:38 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Irak'ın Kerkük kentinde meydana gelen patlamada yaralanarak Türkiye'de tedavi altına alınanları ziyaret etti.

Çiçek, "Bugün burada ziyaret ettiklerimizin bu hale gelmesinden terör örgütüne destek olanlar sorumludur. Terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri almayanlar, gerekli işbirliğini yapmayanlar da bu suça iştirak etmiş durumdalar" dedi.

Çiçek, 11 Aralık Perşembe günü Kerkük'te meydana gelen patlama sonrasında, Türkiye'ye getirilen yaralıları hastanelerde ziyaret etti.

Türkiye'nin Irak halkının her zaman yanında olduğunu ve her zaman yanında olmaya devam edeceğini belirten Cemil Çiçek, "Irak bizim komşumuz, orada yaşayanlar da bizim kardeşimizdir. Türkiye elinden geleni yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

İlk olarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen ve yaralıları odalarında ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Türkiye adına tüm Iraklıların acılarını paylaştıklarını söyledi.

Çiçek, buraya hükümeti temsilen geldiğini ifade ederek, "Acınız bizim acımızdır. Allah bu acı günleri bir an önce sona erdirsin. Türkiye elinden geleni yapmaya çalışıyor. Iraklı kardeşlerimize geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

Hastalara, "Doktorlarımız emin olun ellerinden geleni yapıyorlar" diyen Çiçek, bir ihtiyaçları olup olmadığını da sordu.

"13 yaralı, 12 refakatçi geldi"

Numune Hastanesi'ndeki ziyaretinin ardından Başhekimlik makamında gazetecilere açıklama yapan Çiçek, Kerkük'teki patlamada 55 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını hatırlattı.

Çiçek, bu tür üzücü olaylardan sonra Türkiye'nin Irak makamlarıyla neler yapılabileceği konusunda temasa geçtiğini ifade ederek, Genelkurmay Başkanlığının temin ettiği hava aracıyla 13 yaralının ve 12 refakatçinin Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

Üzücü olayların Irak'ta hala devam ettiğini dile getiren Cemil Çiçek şunları kaydetti:

"Irak bizim komşumuz ve aynı zamanda da kardeş bir ülkedir. Orada yaşayan tüm insanlar bizim kardeşimizdir. Bu kardeşlik duygusu ve komşuluk hukuku çerçevesinde Türkiye, Irak'ta barışın, huzurun, istikrarın bir an evvel gelmesi ve bu tip acıların bir an önce sona erdirilmesi noktasında elinden gelen gayreti her alanda göstermektedir. Maalesef bayram bir kedere dönmüştür. Ben de hükümetimiz adına geçmiş olsun demek için bu ziyareti yapıyorum. Sağlık yetkililerimiz, elinden gelen çabayı göstermektedirler. Türkiye zaman zaman bu tip yardımları yapmaktadır. Temennimiz, bu tip acıların son bulmasıdır."

Yaralıların her türlü ihtiyaçlarının temin edildiğini anlatan Çiçek, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşması için Türkiye'nin tüm imkanlarının kullanılacağını bildirdi.

Bakan Çiçek, buradan sonra diğer yaralıları ve ailelerini ziyaret etmek için sırasıyla, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne gitti.

"Burada yatanların hepsi terör mağdurlarıdır"

Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alınan Merva Samet Reza'ya oyuncak hediye eden Çiçek, yaptığı açıklamada, burada yatan yaralılardan terör örgütünün sorumlu olduğunu bildirdi.

Cemil Çiçek, "Bugün burada ziyaret ettiklerimizin bu hale gelmesinden terör örgütüne destek olanlar sorumludur. Terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri almayanlar, gerekli işbirliğini yapmayanlar da bu suça iştirak etmiş durumdalar. Burada yatanların hepsi terör mağdurlarıdır" dedi.

Bakan Çiçek, "En büyük insan hakkı ihlali de terör örgütünün yaptıklarıdır. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle ifade etmeye çalıştığımız da sadece münferit olayları gündeme getirerek, terör eylemleri karşısında gereken tavrı almayanların, insan hakları açısından söyleyecekleri hiç bir sözü olamaz. Olsa olsa bunlar bu tip kavramların istismarcısı olurlar. Irak halkına verdiği sözü tutan tek ülke Türkiye'dir. Bunu bilenler bilir. Türkiye, her zaman, insani yardımlar konusunda da ihtiyacı olan ülkelerin yanında olmuştur" diye konuştu.



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs