En Sıcak Konular

Merakla beklenen gün belli oldu

15 Aralık 2008 08:02 tsi
Merakla beklenen gün belli oldu
29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, gözler 22 Temmuz seçimlerinde her iki seçmenden birisinin oyunu alan AK Parti'nin adaylarına çevrildi.

MYK toplantısında, temayül yoklamaları değerlendirecek olan Erdoğan'ın, 11 büyük şehrin adayını, grup toplantısında açıklayacağı ifade ediliyor.

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, gözler 22 Temmuz seçimlerinde her iki seçmenden birisinin oyunu alan AK Parti'nin adaylarına çevrildi. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz ay yapılan Kızılcahamam kampında, büyükşehir adaylarını bayramdan önce açıklayacaklarını ilan etmişti. Ancak, gelişmeler Erdoğan'ı bu fikrinden vazgeçirdi.

Bütün verileri değerlendirdi

Erdoğan'ın "Adaylarımızı temayül belirleyecek" sözleri; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın partiden istifasına yol açtı. Durak'ın gitmesiyle birlikte AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanı sayısı da 11'e düştü. AK Parti teşkilatı, partili belediye başkanlarının yönettiği 11 büyük şehirde kurulan sandıklarda; belediye başkanlarına oy verdi. Temayül sonuçları ilgili kurullarca Başbakan Erdoğan'a sunuldu. Tüm bu veriler, bu akşam yapılacak AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında masaya yatırılacak. Partinin 11 büyük şehire ilişkin kararını, Erdoğan'ın yarınki Meclis grup toplantısında açıklayacağı belirtiliyor.

5 ŞEHİRDE AYNI ADAYLAR VAR

AK Parti kulislerinde; Ankara'da Melih Gökçek, İstanbul'da Kadir Topbaş, Konya'da Tahir Akyürek, Kayseri'de Mehmet Özhaseki, Kocaeli'de İbrahim Karaosmanoğlu, Antalya'da ise Menderes Türel ile yeniden devam edeceği ifade ediliyor. Gaziantep, Bursa, Erzurum, Samsun ve Sakarya'da ise mevcut başkanlarla devam edilip edilmeyeceğine bugünkü MYK'da karar verilecek.

bugün

 



Bu haber 240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs