En Sıcak Konular

Başlarına 'talih kuşu' kondu

15 Aralık 2008 10:16 tsi
Başlarına 'talih kuşu' kondu Türk imajını yenilemek için “Kamu İletişim Ajansı” ile CNN benzeri bir TV kanalı kurulmasını amaçlayan projenin ayrıntıları belli oldu.

Dışişleri Bakanlığı'nca yürütülen çalışmaların fikir babası AKP Antalya milletvekili Sadık Badak, Türkiye’yi tanıtacak TV kanalı için 4 anchormen de önerdi. Badak ‘’Bu kanalda Uğur Dündar, Ali Kırca, M. Ali Birand ve Reha Muhtar gibi usta TV programcılarımızla gündemle ilgili aktif haber programları yapılabilir’’ dedi.

Tüm dünyada kendi ülkesinin tanıtımına katkıda bulunan TV kanalları olduğunu belirten Badak ‘’Almanya, Çin, Rusya, Yunanistan bunu yaptı. Türkiye’nin de 7 gün 24 saat yayın yapacak ve 3 milyar kişiye hitap edecek bir TV kanalı olmalı’’ dedi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da sıcak baktığı proje ile ‘’ Esnek hareket edebilecek ve dünya kamuoyuna Türkiye’yi anlatacak, kurumsal yapılanma’’ amaçlanıyor.

PROJENİN DETAYLARI

Badak, amacın CNN, BBC World, CCTV 9 benzeri interaktif haber ve tanıtım kanalı olduğunu belirterek , kamu ve özel sektör işbirliği ile ancak özel sektör yönetiminde oluşturulacak kanalın ticari ve teknik merkez olarak Dubai serbest bölgesinde kurulup, İstanbul stüdyoları ile faaliyet göstermesini önerdi ve şu bilgileri verdi.

GEREKÇE: Tüketimde bireyin önem kazanması, Bireye ulaşan en önemli araçlardan birinin TV olması, Yarıştığımız ülkelerin benzer konumda pek çok TV kanalların bulunması, TV yayınlarının Kültür, Mal ve Hizmet tanıtımında çok etkili olması, Ülkemizin tanıtabileceği uluslar arası niteliklerde turizm alternatiflerine ve marka zenginliklere sahip olması, Ülkemizin benzer TV kanallarını kurabilme ve yayınlarını yapabilme kabiliyetine sahip olması, İngilizcenin dünyada ortak dil haline dönüşüyor olması.

NASIL OLACAK ? : Cihan Haber Ajansı,Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajanslarından sürekli beslenme ve saat başı haberler, Uğur Dündar, Ali Kırca, M. Ali Birand, Reha Muhtar gibi usta TV programcılarımızla özellikle Ortadoğu’nun önemli yöneticileriyle gündemle ilgili aktif haber programları, Bizim dünyamıza dönük aktif ticari, sosyal, spor, turizm ve kültür programları, Kanalın, tam rekabet şartlarında, özel sektör sevk ve idaresinde yönetilmesi…

TANITIM : Kültür ve Turizm Merkezlerimiz, İSO-500 listesindeki kuruluşlar, Fuar İllerimiz ve Büyük Fuarlarımız, Fuarlara Katılan Marka Firmalar ve Ürünler, Büyük Spor, Sanat, Kültür Merkezleri.

AVANTAJLARI: Dünyada 3 milyar yetişkine, ülkemizin, markalarımızın, kültürümüzün, tanıtımını yapmak, Ülkemizin temel ulaşım araçları ve kanalları THY, Deniz ve Hava Limanlarımızın tanıtılması, Modern üretim tesislerimizin, Kültür ve Turizm Şehirlerimizin tanıtılması, Müzelerimizin ve sanat, spor merkezlerimizin tanıtılması, Doğrudan tanıtımla, ülkemizin genel imajının hedef birey nezdinde yükseltilmesi. (GAZETEPORT)



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs