En Sıcak Konular

Trabzonspor Başkanı'ndan yaylım ateş!

15 Aralık 2008 13:53 tsi
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, “Hakem hataları olur. Ama Sivasspor, Kayserispor ve Bursaspor maçlarıyla bir seri şeklinde olması enteresan ve düşündürücü” dedi.

Şener: Hakem hataları enteresan

Şener, hakemlerin illa hakem olacağız diye ısrar etmelerinin mantıksız olduğunu belirterek, "İki gün sonra Bursaspor maçının yan hakeminin ismini unuturum ama Abitoğlu hep aklımda kalacak. Kişiliğime uymaz ancak bu kulüp için gerektiğinde bizde yumruğumuzu masaya vurmasını biliriz" dedi.

"ESKİŞEHİRSPOR MAÇINDA DA HATA OLURSA BU SEYİRCİYİ KİM DURDURACAK"

Trabzon'da Bursaspor maçında ofsayttan yenilen golün yankıları sürüyor. Bugüne kadar hakemler hakkında ciddi açıklamalar yapmaktan kaçınan yönetim kurulu, Futbol Federasyonu ve MHK'ye savaş açtı. Bordo - mavili kulübün başkanı Sadri Şener, DHA'ya yaptığı özel açıklamada, Futbol Federasyonu ve MHK'ye çarpıcı mesajlar yolladı. Şener, son üç maçta yaşanan hakem hatalarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, "Bu hafta evimizde Eskişehirspor ile maç oynayacağız ve bu maça da hakem atayacaklar. Ya onlarda hata yaparsa bu seyirciyi nasıl durduracağız" diye konuştu.

"ARTIK HAKEM HATASINA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Şener, Eskişehirspor maçına atanacak hakemi zan altında bırakmak istemediğini de ifade ederek, "Bu sezon geride kalan 15 hafta itibari ile çok iyi bir seyirci portföyü oluşturduk. Ama son üç maçta hakemlerin verdiği çok kötü kararlarla puanlar kaybettik. Hakem kötü niyetli diye söylemiyorum. Fakat bu hafta sonu oynanacak olan Eskişehirspor maçında da bir hata yaparsalar, çok büyük sıkıntılar doğabilir. Elbette hakemlerde insan hata yapabilir buna bir şey demiyoruz ama artık tahammülümüz kalmadı" dedi.

"İHALE HEP YAN HAKEMLERE KALIYOR"

Yan hakemlerin son derece yetersiz, tecrübesiz, bilgisiz ve ehliyetsiz olduğunu da söyleyen Şener, "Yan hakemlerin kesinlikle eğitim seviyesinin artırılması lazım. Bizim bu sezon oynadığımız 15 maçta da orta hakemler, yan hakemlerin kaldırdığı tüm bayraklara uydu. Çünkü o bayrağı değiştirip başka karar vermek işlerine gelmiyor, sorumluluk almıyorlar. İhale de hep yan hakemlere kalıyor. Orta hakemler kendi yan hakemlerini seçsin ve böylelikle ihale tüm hakemlere kalsın" şeklinde konuştu.

"ZORLA BEN HAKEM OLACAĞIM DİYE ISRAR ETMESİNLER"

Şener, hakemlerin bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olacağını umduğunu da ifade ederek, "Bursaspor maçının yan hakeminin ismini iki gün sonra unuturum ama orta hakem Kemal Abitoğlu hep aklımda kalır. Eğer bu işi beceremiyorlarsa bıraksınlar. Zorla becereceğim diye ısrarlı olmasınlar. Bu her işte böyledir. Ben başkanlığı beceremiyorsam, 'Kusura bakmayın der' kenara çekilirim. Hakemlerde bunu yapmalı, cesaretli olmalı" dedi.

"KÖTÜ YÖNETENE ÖDÜL VERİLİYOR"

Hakemlere yaptıkları hatalardan sonra ciddi cezalar verilmediği sürece bu tür hataların önüne geçilemeyeceğini de savunan Şener, "İki hafta önce Halis Özkahya bizim maçı inanılmaz hatalarla yönetiyor, bir sonraki hafta maç veriyorlar. Selçuk Dereli'de de aynı uygulamayı görüyorum. Sanki kötü yöneten ödüllendiriliyor. Hatalı yöneten hakeme maç verdiğin sürece bu böyle devam eder. Hakemlere de çok önemli cezalar vereceksin, gerekirse bir sene maç vermeyeceksin, o zaman bunun önüne geçilir. Şimdi fazla değil, 3 hafta sonra ortalık sakinleşti mi o ofsaytı görmeyen yan hakeme de maç verirler" diye konuştu.

"BU KADAR HAKEM HATASINA GÖZ YUMMAYIZ"

Şener, hakem hatalarının devam etmesi durumunda kendilerinin de daha sert olabileceğini belirterek, "Bir iki maçlık öfkeyle konuşmak istemiyoruz ama bu hakem hataları devam ettiğinde bizde yumruğumuzu masaya vurmasını biliriz. Bu benim kişiliğimle pek uyuşmaz ama Trabzonspor için bunu yaparım. Trabzonspor, Trabzon'daki insanların her şeyi. Onun hakkını yedirtmem. Biz büyük bir camiayız, bu kadar hakem hatasına göz yummayız. Eğer bu tür olaylar devam ederse bunun sonucunda MHK'nin görevden alınmasını talep edebiliriz. Şu anda sadece demeç veriyoruz ama bizim de TFF'de adamlarımız var. Gerektiğinde seçim çalışmaları başlatabiliriz. Artık bunları bizim dememizi beklemeden bazılarının yapması lazım" dedi.

"HAKEMLER BASKIDAN ÇEKİNİYORLAR"

Hakemlerin Anadolu takımlarının hakkını çok kolayca yediğini de söyleyen Şener, "Belki bende olsam, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ofsaytta olduğu golü veririm. Çünkü vermezsem ondan sonra bir hafta benim üzerimde konuşurlar. Ama bir Anadolu takımının ofsayt golü verilmeyince o maç için bile o olay konuşulmuyor, üzerinden geçiliyor. Hakemlerde haklı olarak, 'Niye ben bir hafta tartışılayım' diyerek, yanlı karar veriyor. Bunların önüne geçmemiz lazım. Kimsenin Anadolu takımlarının alın terini çalmaya hakkı yok" şeklinde konuştu.

"OFSAYT GOLÜNE KALACAK BİR TAKIM DEĞİLİZ"

Şener, kendilerinin de maç boyunca kaçırdıkları pozisyonları atmaları durumunda, olayın hakeme kadar gitmeyeceğinin farkında olduklarını da belirterek, "O maçta üç tane atsak olay bu noktaya gelmezdi. Ama bu yinede hakem hatalarına göz yumardık anlamına gelmiyor. Bizim ofsayt golüne kalacak bir takım olmadığımız gerçeği ortada. Bu sorunları da aşacağımıza inanıyorum" dedi.

"BİR İKİ TAKVİYE YAPABİLİRİZ"

Şener, Teknik Direktör Ersun Yanal ile görüşerek takıma bir iki takviye yapabileceklerini de belirterek, "Çok iyi bir kadro kurduk ama bazı eksiklerimiz olduğu doğru. Kulübün ekonomik imkanları doğrultusunda bir iki mevki için gerekli transferleri yapabiliriz" dedi.
 
hurriyet



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,337 µs