En Sıcak Konular

Yeni haftada hava nasıl?

15 Aralık 2008 15:56 tsi
Yeni haftanin ilk üç günü Türkiye’de önemli bir yağış yok, sıcaklık artacak ancak çarşamba akşamı batı kesimlere yeni bir yağışlı havanın gelmesi bekleniyor.

İstanbul’da bu üç gün yağış yok, poyraz sert esiyor ve hava rüzgarlı. Salı ve çarşamba sıcaklık artarak 20 dereceye yaklaşacak ancak çarşamba gecesi yağmur geliyor.

Ankara üç gün güneşli, sabah ve gece yoğun pus oluşuyor, perşembe yağmur görülebilir. İzmir parçalı bulutlu, çarşamba ve perşembe sağanak yağmur bekleniyor. Bursa ve Adana üç gün güneşli. Bugün İstanbul 16, Ankara 9, İzmir ve Adana 18, Bursa 15 derece.

Marmara Bölgesi’nde iki gün yağış yok, salı ve çarşamba sıcaklık artarak 20 dereceye yaklaşacak. Çarşamba akşamı önce Trakya ve Çanakkale çevresi, ardından bölge geneli yağışlı havanın etkisine giriyor. Bölge perşembe sağanak yağmur alacak ve sıcaklık azalacak. Bugün Edirne 14, Balıkesir 15, Kocaeli 17 derece.

İç Anadolu’da hava güneşli, sabah Ankara, Konya ve Çankırı çevresinde yoğun pus oluşuyor. Sivas çevresinde sıcaklık gündüz 0 derecenin altında, gece -15 derece. Salı ve çarşamba sıcaklıklar az da olsa artacak. Perşembe yağmur görülebilir. Bugün Eskişehir ve Niğde 8, Sivas -2 derece.

Ege kıyılarında hava zamanla açıyor. İki gün hava güneşli, sıcaklık hızla artacak. Afyon çevresi puslu, görüş mesafesi 1 kilometrenin altına iniyor. Çarşamba kıyılarda, perşembe bölgenin genelinde sağanak yağmur başlayabilir. Muğla 15, Afyon 10 derece.

Akdeniz ve Güney Doğu Bölgesi: Güneyde hava üç gün güneşli, Güneydoğu’da gündüz hava güneşin etkisiyle ılık olsa da gece sıcaklık Diyarbakır’da -6, Gaziantep’te -5 dereceye iniyor. Bugün Antalya 20, Diyarbakır 8 derece.

Doğu Anadolu’da kar yağışları yerini sis, don ve buzlanmaya bıraktı. Gündüz sıcaklık Erzincan, Erzurum, Bitlis ve Kars’ta 0’ın altında, gece sıcaklığı ise Erzurum’da 30 dereceye kadar düşüyor. Üç gün daha yağış beklenmediğinden çok soğuk hava etkisini sürdürecek. Erzurum ve Kars’ta yoğun pus nedeniyle görüş mesafesi yer yer 1 kilometrenin altında. Kars’ta bugün kısa süreli kar yağışı da olabilir. Erzurum -10, Malatya 6, Van 1 derece.

Karadeniz Bölgesi’nde üç gün yağış yok, Trabzon ve Rize çok hafif yağmur alabilir. Sinop ve Bartın kıyılarında poyraz çok sert, çarşamba sıcaklık Bolu çevresinde artıyor, perşembe ise sağanak yağmur gelebilir. Bugün Trabzon 11, Samsun ve Bolu 12 derece.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs