En Sıcak Konular

Tuzla Tershanesi'nde 115. ölüm

15 Aralık 2008 17:25 tsi
İş kazalarıyla gündemden düşmeyen Tuzla Tersanesinde geçtiğimiz gün Anadolu Tersanesinde çıkan yangında yaralanan işçi hayatını kaybetti.

Sürekli iş kazalarıyla gündeme gelen Tuzla Tersanelerinde en son 12 aralık'ta Anadolu Tersanesinde çıkan gemi yangınında beş işçi yaralanmıştı. Yaralanan işçilerden vücudunda ağır yanıklar oluşan Erdal İnceyol yapılan tedavilere rağmen hayatını kaybetti. Erdal İnceyol'un hayatını kaybetmesiyle 1992 senesinden bu yana Tuzla Tersanelerinde iş kazalarından hayatını kaybeden işçi sayısı 115'e ulaştı.

Tersanelerde meydana gelen iş kazalarına tepki göstermek amacıyla, Limter-İş Sendikası bugün Anadolu Tersanesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Polis yaklaşık 30 kişinin katıldığı basın açıklamasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik tedbiri alırken, eyleme katılan sendika üyeleri "Kan parası değil, Adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Basın açıklamasının devam ettiği sırada tersanede çalışan işçilerse meraklı gözlerle olup biteni seyretti. Basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yapan Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Kamber Saygılı,

"Yaşanan son olayda biraz olsun iş güvenliği sağlanmış olsaydı bu arkadışımız hayatını kaybetmezdi" diyerek işverenleri sorumlu tuttu. Kamber Saygılı yaşanan ekonomik krizin bahane gösterilerek, her konuda maliyetlerin kısılacağı ve gerekli önlemlerin yine alınmayacağını iddia etti. Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç'te, tersanelerde gerekli iş güvenliğinin alınmadığını, hükümet tarafından verildiği söylenen eğitimlerin yeterli olmadığını savunarak, "Tuzla tersanelerinde yaşanan son iş cinayetiyle birlikte ölenlerin sayısı 115 olmuştur" dedi.

Cem Dinç, iş kazalarının gerekli önlemlerin alınmasıyla durdurulabileceğini belirterek konuşmasına son verdi. Basın açıklamasına Emekli Sen üyeleri de destek verirken açıklamaya katılanlar olaysız bir şekilde dağıldı.

 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs