Kimseden korkmuyoruz | " /> Kimseden korkmuyoruz | "/>

En Sıcak Konular

Barzani: Kimseden korkmuyoruz

15 Aralık 2008 19:23 tsi
Barzani: Kimseden korkmuyoruz Mesut Barzani DTP Heyetiyle görüşmesinde mesajı açık verdi: Kürtler arasındaki bir çatışmada yer almayız...

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki heyet önceki gün Kürt Bölgesel Yönetimi"nin Başkanı Mesut Barzani ile dün de Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Mesut Barzani, Türkiye"nin PKK"ya karşı oluşturacağı bir mekanizmanın içerisinde yer almayacaklarını belirterek, “Biz artık Kürtler arasındaki bir çatışmada yer almayacağız. Kürtlerin Kürtlere karşı savaşma dönemi bitmiştir” dedi. Naçirvan Barzani ise Kürtlerin artık kırmızı çizgileri bulunduğunu vurgulayarak, “Bu çizgilerin bir tanesi de kardeşler kavgasında yer almamaktır” diye konuştu.

Kuzey Irak"taki Erbil kentine giden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcıları Mardin Milletvekili Emine Ayna, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve görevden alınan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani ile önceki gün yaklaşık iki saatlik bir görüşme yaptı.

"Siyasi çözüm" talebi
DTP heyetindeki milletvekillerinden edinilen bilgilere göre, görüşmede Mesut Barzani Türkiye"deki Kürt sorununun bir siyasi sorun olduğunu ve çözümün de siyasi olması gerektiğini vurguladı. Saddam Hüseyin"e karşı kendilerinin verdikleri mücadeleyi anlatan Barzani, “Biz Kürtler, kimseden korkmuyoruz. Başımıza çok bombalar yağdı. İki yılda 180 bin şehit verdiğimiz dönemler oldu. Ama gelinen nokta da ortada. Artık sorunların barış ve diyalogla çözülmesi gerektiği anlaşılmalı. Bu açıdan Türkiye"deki Kürt sorununun da mutlaka uzlaşı ve diyalogla çözülmesi gerekmektedir” dedi.
Barzani DTP heyetine, PKK"ya karşı Türkiye"nin yanında yer almayacaklarını da ifade ederek, sınır ötesi operasyonlardan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Barzani şöyle konuştu:
“Kürtler arası savaş artık mümkün değildir. Artık 1990"lı yıllarda yaşamıyoruz. Türkiye"nin sınır ötesi operasyonlarından rahatsısız. Biz artık Kürtler arasındaki çatışmada yer almayacağız. Kürtlerin, Kürtlere karşı savaş dönemi bitmiştir. Kürt eliyle Kürt kanının dökülmesi tarihsel olarak son bulmuştur. Türkiye"deki 20 milyon Kürt özgür olmadan, demkoratik haklarını kazanmadan bizim burdaki kazanımlarımız kalıcı olamaz. Kürt sorunu konusunda Türkiye, İran, Irak ve Suriye"de ortak bir barış dili oluşturulması konusunda mutabakat sağlanması gerekir.”

Naçirvan Barzani ise şu mesajı verdi: “Biz barıştan yana rol almak isteriz, bu konuda üzerimize düşen ne varsa yaparız. Ancak aksi durumda kimse bizden başka rol beklemesin. Kürtlerin artık kırmızı çizgileri var, bu çizgilerinden bir tanesi de kardeşler arası kavgada yer almamaktır.”

PKK yandaşlarıyla görüşme
Bu arada DTP"liler, Erbil"de PKK"nın Irak"ta faaliyet gösteren legal siyasi kuruluşu Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi yetkilileriyle bir araya geldi. Erbil"in Aynkava Semti"ndeki bu görüşmeye Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi Yürütme Kurulu üyeleri Necibe Omer, Serdar Sitar ve Naci Erguşi katıldı.

radikal



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,270 µs