Ermeni çıkışı | " /> Ermeni çıkışı | "/>

En Sıcak Konular

Büyükelçilerden Ermeni çıkışı

15 Aralık 2008 22:33 tsi
Büyükelçilerden Ermeni çıkışı Bazı aydın ve akademisyenlerin önayak oldukları "Ermenilerden Özür Diliyoruz" kampanyasına emekli büyükelçilerden sert bir cevap geldi. 60'a yakın emekli büyükelçinin bildirisinde kampanyayı yürütenlere kritik bir soru soruluyor...

60'a yakın emekli büyükelçi ve diplomat bir bildiri yayınlayarak “Ermenilerden Özür Dilenmesi” kampanyasını sert bir şekilde eleştirdi.
 
Çok sayıda emekli büyükelçi ve diplomat bir bildiri yayınlayarak 1915 olaylarına ilişkin olarak bir grup aydın tarafından “Ermenilerden Özür Dilenmesi” kampanyasının başlatılmasını eleştirdi.

Bildiriye destek veren 60’a yakın emekli büyükelçi ve diplomat arasında eski Dışişleri Müsteşarlarından Şükrü Elekdağ, Korkmaz Haktanır ve Onur Öymen de bulunuyor.

Bildiride böyle bir kampanyanın, “haksız, yanlış ve ulusal çıkarları açısından sakıncalı” olacağını, terör eylemlerinde hayatlarını kaybeden Türklere “ihanet” anlamına geleceğinin kaydedildiği bildiride "Ermeni terönüne kurban gidenler için özür dilenecek mi?" diye soruldu.

“Emekli Büyükelçiler Grubu”nca yayınlanan bildiride bu yöndeki kampanyanın başlatılacağı haberleri endişe ile izlendiği belirtilerek böyle bir kampanyanın “haksız, yanlış ve ulusal çıkarları açısından sakıncalı” olacağı vurgulandı. Bildiride şöyle denildi:

“Böylesine yanlış ve tek taraflı bir girişim, tarihimize saygısızlık ve terör örgütlerinin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yaptıkları ve Cumhuriyet tarihimizde de giriştikleri şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybeden insanlarımıza ihanet etmek anlamına gelecektir.
Savaş koşullarında yapılan 1915 Ermeni tehciri acı sonuçlar vermiş ise de, Türk insanının Ermeni isyanları ve terör eylemlerinde uğradığı kayıplar ve acılar Ermenilerinkinden daha az değildir.”

“ERMENİ TERÖRÜNE KURBAN GİDENLER İÇİN ÖZÜR DİLENECEK Mİ?”

1973'de tekrar hortlayan terör eylemlerinin sonucunda da aralarında çok sayda diplomat ve kamu görevlisi ile aile yakınlarının can verdiğine dikkat çekildiği bildiride “Özür dileme kampanyası gibi, sakat bir girişime kalkışanlar acaba tarih boyunca Ermeni terörüne kurban giden ve zulüm gören insanlar için de özür dilenmesini düşünmekte midirler?” denildi. Türkiye’nin Ermenistan’a yönelik açılıma da değinilen bildiride şöyle denildi:
“Bugün Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde bir yumuşama sürecine girilmesi ve iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi isteniyor ise, bunun yolunun, tek taraflı özür dilenmesi gibi tavizlerden değil, öncelikle taraflar arasındaki sınırların ve toprak bütünlüklerinin tanınmasından, ve mutlaka gerekiyor ise, her iki tarafın tarih boyunca çektikleri acıların karşılıklı olarak paylaşılmasından geçtiğinin hatırda tutulmasında yarar görüyoruz. Aksi takdirde, ‘özür dilenmesi’ gibi tek yönlü bir davranış yersiz ve yanlış olacak, tarih gerçeklerine aykırı düşecek ve ulusal çıkarlarımız açısından vahim sonuçlar doğurabilecektir.”

anka



Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs