ölüm tehdidi! | " /> ölüm tehdidi! | "/>

En Sıcak Konular

BM Genel Kurul Başkanı'na ölüm tehdidi!

16 Aralık 2008 09:17 tsi
BM Genel Kurul Başkanı'na ölüm tehdidi! İsrail'in hedef gösterdiği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı Miguel d'Escoto Brockmann'a ölüm tehdidinde bulunulduğu açıklandı. Tehdit İsrail merkezli ve ciddi!

İsrail basını tarafından son dönemlerde hedef tahtası haline getirilen Brockmann'ın tehdidi dört gün önce aldığı ve başkanın korumasının arttırıldığı kaydedildi.

BM Genel Merkezi'nde dün basına bilgi veren Genel Kurul Başkan sözcüsü Enrique Yeves, ölüm tehdidinde bulunanların kimler olduğunu bilmediklerini, ancak ingilizce yayın yapan bir internet sitesinde aldıklarını söyledi. "Tehdidi çok ciddiye alıyoruz" diyen Yeves, gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.


İsrail basınında Genel Kurul Başkanı ile çıkan haberleri de yalanlayan sözcü Yeves, "Genel Kurul Başkanı'nın İsrail Daimi Temsilcisi'nin, İnsan Hakları Bildirgesi'nin 60. yıl dolayısıyla düzenlenen oturumunda konuşmasını engellemeye çalıştığı yönünde haberler çıktı. Bu tamamen yalandır ve tamamen art niyetle yapılmıştır" dedi. Yeves, İsrail basının yapmış olduğu haberi "iftira" olarak değerlendirirken, bunun her mahkemede suç kabul edilecek bir saldırı olduğunu dile getirdi.

İsrail'in takındığı tavrın 'uluslararası ahenge' yardımcı olmadığını aktaran Yeves, basında Başkan aleyhinde çıkan haberlerin de İsrail dışişleri diplomatlarına dayanılarak yazıldığını söyledi. Başkan d'Escoto hakkında çıkan haberilerin "sorumsuzca saldırı" olarak değerlendiren sözcü Yeves, İsrail BM Daimi Temsilcisi ile Başkan'ın dün görüştüğünü vurguladı.

İsrailli yetkililerin ve de basının d'Escoto anti-patisi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile BM'nin 63. dönem çalışmasında kucaklaşmasına dayanıyor. İran'a karşı d'Escoto'nun gösterdiği yakın ilgi, İsrailli diplomatların o dönemde tepkisine neden olmuş duydukları rahatsızlığı basın yolu ile dile getirmişlerdi.

timeturk



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,766 µs