Bush'tan kurtulduğumuza seviniyorum' | " /> Bush'tan kurtulduğumuza seviniyorum' | "/>

En Sıcak Konular

'Bush'tan kurtulduğumuza seviniyorum'

16 Aralık 2008 10:18 tsi
'Bush'tan kurtulduğumuza seviniyorum' Bir çift pabuç da Arınç'dan geldi... Arınç suskunluğunu bozdu! Arena programına konuk olan Bülent Arınç, CHP'nin çarşaf açılımından, yolsuzluklara, modern müslümanlardan, Bush'a kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Star Tv'de yayınlanan Arena programına konuk olarak katılan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, CHP'nin çarşaf açılımından, yasaklara; yolsuzluklardan, yoksulluklara kadar bir çok soruyu cevaplandırdı.

"CHP HALA ÖZEL VE KAMUSAL ALAN AYRIMI YAPIYOR"

Programın sunucusu Uğur Dündar'ın "CHP'nin çarşaf açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya Arınç, bunun doğal bir olay olduğunu, daha önce başörtüsü ve çarşafı rejim karışıtı gibi gösteren CHP'nin şimdi örtünen hanımların siyasi varlıklarını, kabul etmesinin çok olumlu olduğunu söyledi. Ancak Arınç, CHP'yi hala kamusal alan özel alan ayrımı yaptığı için eleştirdi.

BAŞÖRTÜSÜ ÇÖZÜMÜ CHP'SİZ DE OLUR MU?

Başörtü sorunun CHP'siz çözülüp çözülmeyeceğine yönelik bir soruyaysa Arınç, CHP olmadan çok rahat çözülebileceğini ifade ederek bunun çözümünün çok kolay olduğunu belirtip toplumsal mutabakata vurgu yaptı. Arınç, "CHP sadece üniversitelerle sınırlı bir yasa tasarısıyla gelirse ne dersiniz" şeklindeki bir soruya memnuniyetle" diyerek cevap verdi. CHP'nin samimiyetinin önemli olduğunu belirten Arınç, "masaya ne getirirlerse oturur konuşuruz. Uzlaşmaya hazırız. Yeterki CHP bunun içini doldursun" dedi. CHP'nin seçimlerde bu konuda AKP'den oy çalabileceğinin hatırlatılması üzerine Arınç "aman çalsın, bu açılım sayesinde çalacaksa çalsın. Sayın Baykal'ın Antalya'da bayanlara verdiği cevaplardan dolayı takdir ettim. Ben hakkımı helal ediyorum" dedi.

Uğur Dündar'ın Kurban Bayramı'nda kurban keserken yaşanan görüntüyle ilgili yönelittiği bir soruya Arınç, insanın çok dindar olması cahil olmayacağı anlamına gelmediğini belirterek, "ama İslam dini bu konularda olumlu şekilde yönlendiriyor. Bununla ilgili Hadis-i Şerifler bulunuyor." dedi.

EYGİ'NİN "MODERN MÜSLÜMAN" ELEŞTİRİSİNE DESTEK

Mehmet Şevket Eygi'nin gündeme getirdiği İslam'daki sade ve dürüst yaşam konusuyla ilgili modern müslüman eleştirisini de değerlendiren Arınç, Eygi'yi yıllardır ilgiyle takip ettiğini belirterek, Müslümanlarda günah işlerler. Günahı sadece Hristiyanlar işlemiyor. Önemli olan zengin değil kaliteli bir müslüman olmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konularda nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eserler hazırlıyor" diye konuştu.

SUUD YÖNETİMİNE YERGİ, OSMANLI'YA ÖVGÜ

Eygi'nin dile getirdiği Kabe'yi çevreleyen yüksek kuleler ve zengin müslümanların buralarda kalmasıyla ilgili eleştirisini hatırlatan Dündar'ın, "bunu tasvip ediyormusunuz" şeklindeki sorusunu Arınç şöyle cevaplandırdı: "Kabe'nin çevresinde büyük kulelerden oluşan otellerin yapılması Kabe'ye karşı bir saygısızlık. Kabe'nin etrafındaki ilk revakları Osmanlı yapmıştır. Hürmetsizlik olmasın diye de Kabe'nin yüksekliğini geçmemiştir."

YOLSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN "OMBBUDSMANLIK" ÇÖZÜMÜ

Dündar, yolsuzluk yapan siyasi partileri 2002'de seçmenler sandığa gömdüğünü ifade ederek, "AK Parti de yolsuzluklarla anılmaya başladı, bu suçlamalar için ne diyorsunuz" yönündeki bir soruya Arınç, bu konuda Erdoğan'dan başlayarak tüm milletvekili arkadaşlarının samimiyetine inandığını belirtti. "Ombbudsmanlık" diye tabir edilen Kamu Denetçiliği'ni devreye sokmak gerektiğini belirten Arınç, yolsuzluğa karşı bir vekil arkadaşının bir çalışma yaptığını söyledi. Sezer'e de böyle bir tasarı götürdüklerini ifade eden Arınç, ama veto edildiğini sonra da unutulup gittiğini söyledi.

"YARDIMLARDA DENETİM OLMALI"

Dündar'ın AK Parti'nin yoksullukla mücadeleyi şiar edindiğini söylediğini ancak buna ters düşecek bir şekilde hediye çekleri, paralar ve kömür dağıttığını hatırlatması üzerine Arınç, bir takım işler sosyal devlet ilkesine dayanarak yapılıyor. Ancak bunlar yapılırken hataların olduğunu söyledi. Yardımların bir kısmının Kaymakamlar yönetiminde devlet tarafından yapılırken bir kısmının da bazı dernekler tarafından yapıldığını ifade eden Arınç, bu konuda denetimin olmalı. Çünkü yardımların ihtiyacı olmayanlara da gidilebildiğini söyledi.

BEŞİR ATALAY VE ZAHİD AKMAN'A "İSTİFA" GÖNDERMESİ

Deniz Feneri davasıyla ortaya çıkan skandalı çirkin olarak değerlendiren Arınç, "RTÜK Başkanı'nın istifa etmelimiydi" şeklindeki bir soruya "dünyanın bir çok yerinde bakan ve başbakan yaşanan bir olaydan ötürü istifa edebiliyor. Mesela Hindistan İçişleri Bakanı istifa etti. Başbakan Erdoğan 'ikinci olursam istifa ederim' dedi. Herkesin bu erdemi göstermesi gerekir." cevap verdi. Arınç, Engin Çeber'in ölümünü örnek göstererek, "başka bir ülkede olsa o ülkenin İçişleri Bakanı istifa edebilirdi. Bakanın istifası hükümeti zayıflatmaz, güçlendirir" dedi.

"BUSH'TAN KURTULDUĞUMUZA SEVİNİYORUM"

Bush'un kafasına ayakkabı fırlatılmasıyla ilgili bir soruya Arınç, "protesto edilmeliydi ama ayakkabıyla değil" dedi. Arınç, ayakkabıyla yapılan bu protestoyu tasvip edemeyeceğini belirterek, "ancak Amerika ve dünyanın Bush'tan kurtulduğuna seviniyorum" diyerek sözlerine son verdi.

timeturk

 



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs