Ergenekon tavsiyesi! | " /> Ergenekon tavsiyesi! | "/>

En Sıcak Konular

Yermez’e cinayetten sonra Ergenekon tavsiyesi!

16 Aralık 2008 09:46 tsi
Yermez’e cinayetten sonra Ergenekon tavsiyesi! İşadamı Üzeyir Garih’in 2001 yılında mezarlıkta bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın hükümlüsü Yener Yermez, 45 gün önce avukatına kendi el yazısıyla bir not verdi. Bakın notta ne yazıyordu!

Garih’i öldürmekten hüküm giyen Yener Yermez avukatına verdiği notta ‘Ergenekon sanığı Ümit Sayın cinayeti dini amaçlarla işlediğimi söylemem yönünde telkinde bulundu’ yazdı.


İşadamı Üzeyir Garih’in 2001 yılında mezarlıkta bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davanın hükümlüsü Yener Yermez, 45 gün önce avukatına kendi el yazısıyla bir not verdi. Yermez notta, cinayetten sonra götürüldüğü Adli Tıp Kurumu’nda Ergenekon tutuklusu Ümit Sayın’la görüştüğünü ve Sayın’ın kendisine ‘cinayeti dini amaçlarla işlediğini söylemesi’ yönünde telkinde bulunduğunu öne sürdü. Böylece Garih’in Ergenekon tarafından öldürüldüğü yönündeki iddialara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Garih’in 2001’de Eyüp Sultan Mezarlığı’nda öldürülmesiyle ilgili dava birçok karanlık noktayla birlikte Yener Yermez’in müebbet hapis cezasına çarptırılmasıyla bitmişti. Garih cinayeti yıllar sonra geçen yıl başlatılan Ergenekon soruşturmasıyla tekrar gündeme geldi. Adli Tıp uzmanı İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Ümit Sayın’ın bilgisayarlarında Garih cinayeti dosyasıyla ilgili geniş bir arşiv ele geçirildi.

Geçen hafta da Garih’in aile dostu işadamı Doğan Kasadolu, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Ağır Ceza Savcılığı’na verdiği dilekçede Garih cinayetiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atmıştı: “Üzeyir Garih ile aynı sitede ancak başka dairede oturan damadı Doron, Üzeyir Garih’in öldürüldüğü gün çok kısa bir süre sonra bir polis otosunun evlerine gelerek iki oğlundan bir tanesine kelepçe takarak götürdüğünü, daha sonra yaptıkları görüşmelerde bu işin üzerine giderlerse cinayeti bu çocuğun işlediğini açıklayacakları şeklinde tehdit aldıklarını şahsıma doğrudan açıkça söylemiştir.... Cinayetin Ergenekon davasında ortaya çıkan detayları beni harekete geçirdi.”

Yenişafak Gazetesi’yse dünkü sayısında Yermez’in Ergenekon sanığı emekli Albay Fikri Karadağ’ın Hasdal Kışlası’nda görev yaptığı sırada askerliğini yaptığını yazdı. Haberde ayrıca Yermez’in askerlik yaparken Tuncay Güney’le birlikte 2001 yılında gözaltına alınan teğmen Murat Oğuz’un çaycısı olduğu iddia edildi.

Garih cinayeti Ergenekon bağlantısıyla ilgili yeni bir gelişmeyi de Yermez’in avukatı Mustafa Yalçınkaya Radikal’e açıkladı. Yermez’le 31 Ekim’de tutuklu kaldığı Kırklareli Cezaevi’nde görüştüğünü belirten Yalçınkaya, müvekkilinin yargılanırken Adli Tıp Kurumu’na sevk edildiği sırada Ergenekon davasının tutuklu sanığı Ümit Sayın’la (Sayın o dönem Adli Tıp Enstitüsü’nde görevliydi) görüştüğünü belirtti. Yermez avukatına, Sayın’ın Garih cinayetini dini amaçlarla işlediğini kabul etmesi yönünde telkinde bulunduğunu aktardı ve bunu bir not kâğıdına yazdı.

‘Yermez yeniden yargılansın’
Yalçınkaya, müvekkilinin Garih’i öldürdüğünü polis ifadesinde kabul ettiğini ancak hem savcılıkta hem de mahkemede böyle bir itirafta bulunmadığını hatırlatarak, cinayeti Yermez’in işlemediğini savundu. Yener Yermez’in yakalandıktan sonra askeriyedeki dolabında kot pantolonunun ele geçirildiğini ve Adli Tıp’tan pantolon üzerindeki kanın Garih’e ait olduğuna dair rapor geldiğini anımsatan Yalçınkaya, “Bu rapor da yönlendirilmiş olabilir. Garih’in torununun kaçırıldığı iddiaları yeniden incelenmeli. Yermez’in pantolununu dolabından kim teslim aldı?. Yargılanmanın yenilenmesini isteyeceğiz” diye konuştu.

radikal



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,138 µs