bugün sustu! | " /> bugün sustu! | "/>

En Sıcak Konular

Dün konuştu, bugün sustu!

16 Aralık 2008 13:34 tsi
Dün konuştu, bugün sustu! Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, çapraz sorguda soruların tamamına yakınını cevapsız bıraktı.

Veli Küçük soruların büyük kısmını yanıtlamadı


Ergenekon davasının bugün görülen 27'nci duruşmasında tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün çapraz sorgusu sürdü. Ancak Küçük, soruların tamamına yakınına, bu soruları dünkü duruşmada yanıtladığı, gerekçesiyle cevap vermedi. Duruşmada, sanık Sami Hoştan da Hanefi Avcı'ya Abdullah Çatlı konusunda bir soru yöneltti. 

Duruşmaya verilen öğle arası sırasında tutuklu sanıklardan Veli Küçük, salona izleyici olarak gelen bazı yakınları ile kısa süreli sohbet etti. Veli Küçük, bu sırada hatırını soran bir yakınına, esprili şekilde "Yargılanıyoruz. 400 sene falan istiyorlar. Göz açıp kapayıncaya kadar geçer" dedi.


--------------------------------------------------------------------------------

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu yargılanan 44 sanıktan 38'i katıldı. Ayrıca tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk ile Rafet Arslan da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başladığı sırada Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü huzura alarak, "Avukatlardan sanığa soru soracak olan var mı?" diye sordu.

Bunun üzerine tutuksuz sanıklardan Ali Yasak'ın avukatı Şevket Küçük söz alarak, çapraz sorgusu yapılan Veli Küçük'e soru yöneltti. Küçük'e daha sonra Cumhuriyet savcıları sorular sordu. Küçük'ün çapraz sorgusu sürüyor.

Küçük'e sorulan sorular

Duruşma, Veli Küçük'ün çapraz sorgusu ile devam etti. Saat 09.30 sıralarında başlayan sorguda Küçük'ün, çoğunluğu savcılardan, bazı sanıklardan ve bazı avukatlardan gelen sorulara yanıt vermesi istendi. Küçük, savcılardan gelen soruların tamamına yakınına bu soruları dünkü duruşmada yanıtladığı gerekçesiyle cevap vermedi.
 
Küçük'e şu sorular soruldu:

-Kamuoyunda JİTEM olarak bilinen kurumu siz mi kurdunuz?
-Adil Serdar Saçan ile aynı bölgede çalıştın mı?
-Behiç Aşçı'nın açlık greviyle ilgili ajandandaki notlar ile ilgili bilgi verir misin?
-Doğan Aybaş ve bazı kişilerle ilgili ses kaydı yaptın mı?
-Cem Ersever'i tanıyor musun? Ölümüyle ilgili bilgi sahibi misin?
-Tuncay Güney ile aranızda husumet var mı?
-Tuncay Güney ile nasıl tanıştınız?
-ABD'deki Tuncay Güney'i aradınız mı? Aradıysanız nasıl aradınız?
-Hanefi Avcı ifadesinde "Abdullah Çatlı, Sami Hoştan gibi kişilerin Veli Küçük ile bağlantısı vardı. Ama Küçük konumu itibariyle takibe alınmadı" şeklinde ifade verdi. Bu konu hakkında ne diyorsunuz?
-Nuri Ergin ve Vedat Ergin, Uşak Cezaevi'nde kaydedilen görüntülerinde "İsterseniz Veli Küçük'e sorun" diye sözler sarfetti. Bu konuda ne diyorsunuz?

Veli Küçük, savcılardan gelen bu soruların büyük bir bölümünü ya yanıtlamadı ya geçen celse cevap verdiğini söyledi, ya da "Sorularda adı geçen muhattaplarına sorun" şeklinde yanıtlar verdi.

"Sırnaşık hareketleri ile tanıdım"

Veli Küçük'ün çapraz sorgusu sırasında kendi avukatları da söz alıp bazı sorular yöneltti. Mahkemenin hakim üyesinin sorduğu sorular ise Veli Küçük tarafından yanıtlandı.

Küçük, "Tuncay Güney'i ne zaman tanıdınız" şeklindeki soruya, "Emin olmamakla birlikte 1991-92 yıllarında tanımış olabilirim. Sanki zannediliyor ki Tuncay Güney, benim adamın hergün benim yanımda gibi. Oysa 3-5 ay da bir beni arardı. Sırnaşık hareketleri ile tanıdım" şeklinde yanıtladı.

Veli Küçük, Susurluk'ta kaza yapan otomobilde bulunan Abdullah Çatlı'nın çantasının, tutuksuz sanıklardan Ali Yasak tarafından edilen bir telefonla arabadan aldırıldığı şeklindeki iddiaya ise, "Bu mümkün değil. Ali Yasak'ı kazadan sonra  tanıdım" yanıtını verdi.

Can Ataklı'nın işine son verilmesi

Bu sırada gazeteci Can Ataklı'nın Business Channel'da işine son verilmesiyle ilgili Veli Küçük'ün araya girdiği iddialarıyla ilgili, kanalın o zaman ki sahibi Hayrettin Ertekin söz alarak, "Beni bu konuda birçok kişi aradı. Ama bunların arasında Veli Küçük yoktu" dedi. Veli Küçük de aynı konuda söz alarak kendisinin  Ertekin'i ya da başka birisini aramadığını söyledi.

Sami Hoştan'dan Abdullah Çatlı sorusu

Duruşmada Hanefi Avcı'nın Veli Küçük ve Sami Hoştan ile ilgili ifadesinin geçmesi üzerine söz alan Sami Hoştan, "Çok şeyler söyleyen Hanefi Avcı'ya sorun bakalım. Abdullah Çatlı ile Ataköy'de bir ofiste bir araya gelmiş mi? Ben de oradaydım" diye sesini yükselterek konuştu. Mahkeme başkanı Hoştan'ın bu sözlerine 'Sorulacak' yanıtını verdi.

Duruşma Veli Küçük'ün avukatlığını yapan kızı Zeynep Küçük'ün savunması ile devam ediyor.

Salona 23 bin kişi giriş yaptı

Bu arada, duruşma salonunun bulunduğu binanın girişindeki kapıya konulan x-ray cihazının tespitlerine göre, davanın başladığı günden itibaren duruşma salonuna 23 bin kişi giriş yaptı.

Tutuksuz sanıklar, avukatlar, basın mensupları ve izleyicilerin kullandığı bu cihazdan geçen söz konusu kişiler, aynı gün içinde birçok kez salona giriş yapabiliyor.

Mahkeme Heyeti, Cumhuriyet savcıları ve tutuklu sanıkların kullanmadığı cihaz, duruşma salonuna girenleri her seferinde kayıt altına alıyor.

cnnturk



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,885 µs