Türkiye istemedi!'' | " /> Türkiye istemedi!'' | "/>

En Sıcak Konular

''3 bin PKK'lı teslim oldu, Türkiye istemedi!''

17 Aralık 2008 20:44 tsi
''3 bin PKK'lı teslim oldu, Türkiye istemedi!''
Kuzey Irak’ın en çok satan gazetesi Hawler’in Genel Yayın Yönetmeni Rebwar Kerim, terör örgütü PKK ile ilgili şok edici iddiada bulundu. İşte ayrıntılar...

Kuzey Irak’ın en çok satan gazetesi Hawler’in Genel Yayın Yönetmeni Rebwar Kerim, terör örgütü PKK ile ilgili şok edici iddiada bulundu.

Burç FM'e açıklama yapan Rebwar Kerim, 1992’de KTP ve KYP'nin Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte PKK’ya karşı savaştığını ve bu savaşta PKK'dan 3000 kişinin teslim olduğunu iddia etti. İddianın bundan sonraki bölümü tam bir skandal. Çünkü, Türkiye bu esirlerin silah numaralarını alıyor ama teslim olan PKK’lıları teslim almıyor.Rebwar yıllardır cevabını aradığı soruyu yine tekrarladı. Türkiye bunları niye istemedi? Esirler neden teslim alınmadı?

Irak'lı gazetecinin iddiasına göre, bu 3000 PKK’lı Türkiye’ye 450 km uzaklıkta ve İran sınırında bulunan Zale kampına gönderiliyor.

HAYAL GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA DEĞİL

Rebwar Kerim, bölgenin geleceği ile ilgili olarak da çarpıcı tespitler yapıyor. Kerim'e göre, belki biraz hayal gibi gözükse bile Türkiye yeniden bölgede Osmanlı rolüne soyunmalı. Güçlü Türkiye’ye bölgedeki bütün Kürtler bağlanırlar.

Suriye’de 200 bin Kürdün kimliğinin bile olmadığını belirten Kerim, Kuzey Irak'ta ağırlıklı olarak Nakşibendi tarikatının hakim olduğunu az da olsa bazı kürtlerin de Kadiri tarikatına mensup olduğunu söylüyor.

BARZANİ AŞİRETİ YAHUDİ DEĞİL

Barzani aşireti ile ilgili olarak Türkiye medyasında çıkan Yahudi olduğuna dair iddiaları kesin bir dille yalanlayan gazeteci, Barzani aşiretinin Nakşibendi olduğunun altını önemle çiziyor.

HALK TÜRK OKULLARINI ÇOK SEVİYOR

Rebwar Kerim, "Türkiye’den iş adamlarının açmış olduğu okullar sayesinde içimizde 200 kişiyi bulan Türk topluluğu yaşıyor. Aileleri ile çocukları ile. Okullar çok başarılılar. Halk Türkiye’nin okulları diyor. Çocuklarını vermek için yarışıyor. Halkları birleştiriyorlar. Bütün üst düzey kişilerin çocukları bu okullarda okuyor." dedi.

timeturk

 



Bu haber 1,202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs