infaz krokileri! | " /> infaz krokileri! | "/>

En Sıcak Konular

İşte JİTEM'in infaz krokileri!

19 Aralık 2008 10:40 tsi
İşte JİTEM'in infaz krokileri! 
JİTEM'in ajandalara yansıyan infaz krokilerindeki korkunç sırlar

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Ergenekon duruşmasındaki savunmasında JİTEM'in varlığını yalanlaması üzerine 'JİTEM eski itirafçısı' Abdulkadir Aygan'dan birbirinden ilginç yanıtlar gelmişti...

"VELİ KÜÇÜK YALAN SÖYLÜYOR"

Halen yaşamını İsveç'de sürdüren JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan, Veli Küçük'ün Ergenekon duruşmasında anlattıklarının 'yalan' olduğunu söylemiş ve şu ifadelere yer vermişti: "Demek ki ben dokuz yıl boyunca 'olmayan' bir hayali resmi kurumda çalışmışım. Yani JİTEM diye bir kurum veya kuruluş yokmuş. Öyle ya; JİTEM'in kurucuları arasında bulunan ve JİTEM Gruplar Komutanlığı görevini yürüten bu şahıs, şimdi çıkmış 'JİTEM diye bir kurum yok' diyor. Peki komutanım, biz yalan söylüyoruz sen doğru söylüyorsun belki. Fakat bu maaş bodrosuna ne diyeceksin bakalım. Belgeler de yalan söylemez ya. Herkesin malumu olan bu konuda doğru konuşmadığına göre demek ki sana yöneltilen tüm soruların cevabını da doğru olarak vermiyorsun. Dua et ki Türkiye'de hakkımda tutuklama kararı var ve ben duruşmalara katılamıyorum. Yoksa gelir o belgeyi gözüne sokardım. Buyrun JİTEM'in resmi maaş bodrosunu okuyun."

"HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIM"

JİTEM'le ilgili kamuoyuna her türlü bilgi vermeye hazır olduğunu sık sık yineleyen Abdülkadir Aygan, hala bu örgüte inanmayan varsa ispatlamaya hazır olduğunu belirtmiş ve somut belge olarak JİTEM tarafından kendisine hazırlanan maaş bordrosunu ibraz ederek "JİTEM var mı? yok mu? Bu sorunun en iyi cevabını maaş bodrolarımı kamuoyuna sunmakla verdim" diyen Aygan "Kaldığım ülkede ifademe başvurulması için gereken yardımı vermeye ve fedakarlığı yapmaya hazırım" diye konuşmuştu.

MEDYA GÖRMEMEZLİKTEN GELDİ

Abdülkadir Aygan'ın Mart 1994'de dönemin Ülkede Özgür Gündem Gazetesi'ndeki itirafları 8 gün boyunca yazı dizisi olarak yayınlanmış ve JİTEM adına olan-bitenleri tek tek gözler önüne sermişti. Yazı dizisi daha sonra Timur Şahan ve Uğur Balık imzasıyla Aram Yayıncılık tarafından "İTİRAFÇI Bir Jitemci Anlattı" başlığıyla kitap haline getirilmiş ve Aygan'ın gün gün tuttuğu ajanda da eklerde yer almıştı. İşin daha da vahimi Aygan'ın tüyler ürpertici itirafları o dönem merkez medya tarafından görmezden gelinmişti.

AYGAN GÜN GÜN NOTLAR ALMIŞ

Aygan ajandalara 1995-99 yılları arasında istihbarat notlarını kaydetmiş. Aygan'ın notlarında İnfazı yapılmasına karar verilen kişiler hakkında toplanılan istihbarat bilgileri, evleri, dükkan ya da iş yerlerine ait krokiler, PKK'lı ya da sempatizan olduğu ileri sürülen bu kişilerin boyu, kilosu, saç ve göz renklerine kadar her türlü bilginin yanı sıra aynı zamanda JİTEM'in infaz operasyonlarına katılacak olan ekiplere dair bilgiler de yer alıyor. Aynı ajandalarda Aygan'ın görev yaptığı iller hakkında elde ettiği her türlü bilgi de dikkat çekiyor.

KENT REHBERİ GİBİ AJANDA

JİTEM itirafçısı Aygan, Güneydoğu'dan ayrılıp Batı'da, Burdur'da görevlendirildiğinde de ajandayı yanında götürmüş ve mesela Burdur'da siyasi partilerin aldıkları oy oranlarını, şehirdeki ilk ve orta dereceli okulların öğrenci ve öğretmen sayılarını da ajandaya kaydetmiş. Aygan, Diyarbakır'da görev yaptığı sırada şehrin tüm cadde ve sokak isimlerini de ajandasına yazmayı ihmal etmemiş.

AJANDAYA DÜŞÜLEN NOTLAR

Aygan, hakkında istihbarat toplanan PKK'lılar ve sempatizanlar öldükleri zaman ajandanın ilgili sayfalarına "ÖLÜ", "KIRSALA ÇIKTI, ÇATIŞMADA ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ" şeklinde notlar da almış. Ayrıca aynı ajandalarda JİTEM'e katıldıktan sonra aldığı eğitimlere ait notlar da dikkat çekiyor. JİTEM'in oluşturulan ilk kadrosunda yer alan Aygan, ajandalardan birinin iç kapağına İDEAL BİR İSTİHBARAT ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER başlığı ile eğitim notlarını da kaydetmiş.

İŞTE KANLI ÖRGÜTÜN KROKİLERİ

 

 

 

 

 

 

 

Abdülkadir Aygan için 'Aziz Turan' sahte isimle hazırlanmış T.C. nüfus cüzdanı...

hurhaber




Bu haber 1,906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs