Hitler mi? | " /> Hitler mi? | "/>

En Sıcak Konular

Arıtman mı Hitler mi?

19 Aralık 2008 09:42 tsi
Arıtman mı Hitler mi? CHP’li Arıtman’ın, Cumhurbaşkanı Gül’ün ailesinin etnik kökenine ilişkin sözlerine tepki yağdı. Bu anlayışın Ermeni olmayı suç saydığına dikkat çekilen açıklamalarda Hitler benzetmesi yapıldı.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün annesinin etnik kökeniyle ilgili ortaya attığı iddialara kendi partisi de dahil tüm partilerden ve kamuoyundan tepki geldi. Bu anlayışın aynı zamanda Ermeni olmayı suç saydığına dikkat çekilen açıklamalarda, köken avcılığının faşizmin göstergesi olduğu vurgulandı.

Arıtman, Cumhurbaşkanı Gül’ün 1915’te Ermeniler’in maruz kaldığı olaylarla ilgili bir grup aydın tarafından başlatılan özür kampanyasına destek verdiğini savunurken, ‘Anne tarafından etnik kökenini araştırın görürsünüz’ demişti. Arıtman’ın halen Ergenekon Terör Örgütü’ne üyelikten tutuklu bulunan Ergun Poyraz’ın kitabına dayanarak ortaya attığı belirtilen iddia, ‘utanç’ olarak nitelendirildi.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: Köken avcılığına çıkmak kadar faşistçe bir duygu olamaz. Anadolu kavimler kapısıdır, kökenleri nasıl araştırabiliriz. Hitler de o mantıkla Yahudileri yakmıştı. Bu Hitler ve Mussolini mantığıdır.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis: Bu anlayış Ermeni olmayı bir suç olarak görüyor. CHP ırkçı mantıktan kurtulmak zorunda.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart: O görüşe katılmam mümkün değil. Maksadını aşan bir görüş olduğu düşüncesindeyim.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek: Bir insanın görüşünün doğru ya da yanlış olması onun kökeniyle ilgili bir sorun bir konu değildir. Bu yanlış bir açıklama ve yanlış bir değerlendirmedir. Bu açıklamayı doğru bulmuyorum. Yanlış yapıyor.’

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen: Çok hoş şeyler değildir bunlar.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Amacını aşmış. Biz insanların etnik kökenleriyle uğraşmıyoruz.

AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu: Terbiyesizlik, saygısızlık. Böyle konuşanlar dönüp kendi ailesine baksın. Bunu söyleyenlerin Türklüğünden şüphe ederim.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal: Bana göre bu saygısızlık. Sokakta herkes istediği gibi konuşabilir. Ama bir siyasetçi ne söylediğine dikkat etmeli. Olmayan bir şeyi söylemek siyasete ve insanlığa sığmaz.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas: Arıtman’ın değerlendirmeye almak onun yanında gitmek olur. Değerlendirmeye değer bulmuyorum, onun seviyesine inmem.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Sorunu kişiselleştirerek çözemeyiz. Cumhurbaşkanı Gül’ün Erivan ziyaretini doğru bulmadığımızı daha önce de ifade ettik.

Hemşehrileri de ‘talihsizlik’ dedi

ARITMAN’ın Cumhurbaşkanı Gül hakkındaki sözlerine İzmir milletvekilleri de tepki gösterdi. Bunlar arasında dikkat çeken CHP Milletvekili Selçuk Ayhan, Arıtman’ın sözlerini ‘tahilsizlik’ diye nitelendirdi.

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün: Arıtman’ı kınıyorum. Kişilerin etnik kökenleri değil söylemleri ve yaptıklarıyla değerlendirmek gerekir. Atatürk milliyetçiliği de bunu esas alır.

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu: Basit, adi bir açıklama. Cevaplamaya bile değmez. CHP yönetiminin bu işe el koyması, Arıtman’a haddini bildirmesi gerekir.

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol: Dolaylı olarak Arıtman’a destek veren Anadol, ‘Özür dileme kampanyası, durup dururken neden ortaya çıktı anlamak ve katılmak mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanı, durup dururken Erivan’a maça giderek, bu tür girişimlerin önünü açmış oldu.’

Belediye doktora kıyak geçti

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP Milletvekili Canan Arıtman’ın çiftliğine kadar asfaltlama yapması tepkilere neden oldu. Torbalı ilçesi Yazıbaşı beldesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’ndeki çiftliğin içine kadar asfalt yol yapıldığını belirten köylüler, ‘Belediye doktorun çiftliğine kıyak geçti. Biz köyümüze bozuk yoldan giderken onun yolları asfalt’ diyerek sitem ettiler.

Bu kez de ‘Kuran’a el bassın’ dedi

CUMHURBAŞKANI Gül’ün ailesiyle ilgili sözleri utanç olarak nitelendirilen Arıtman, tepki çeken tavrını dün de sürdürdü. ‘Elimde annesinin etnik kökeniyle ilgili emin kaynak var’ diyen Arıtman, ‘Gül’ün aile efradına sorarsanız, bir de Kuran’a el basmalarını isterseniz onlar da söyleyeceklerdir’ şeklinde konuştu. Arıtman, ‘İddia ettikleri gibi dindar iyi Müslümanlarsa doğruları söyleyeceklerdir’ dedi.

star



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs