En Sıcak Konular

Taraf gazetesi yazarı neden özür diledi?

19 Aralık 2008 11:29 tsi
Taraf gazetesi yazarı neden özür diledi? Taraf gazetesi yazarı Markar Esayan özür bildirisinin sembolik ancak önemli bir işlev yüklendiğini belirterek, 'Önce Ermeniler özür dilesin' diyenler eğer samimilerse, hiç gocunmadan özür dilerim' dedi.

Özür kampanyasını farklı bir açıdan ele alan Taraf gazetesi yazarı Markar Esayan, bildirinin demokratik olgunluğu geliştirme yönünde sembolik ama önemli bir işlev yüklendiğini savunarak, "Hani bir faydası olacaksa, 'Önce Ermeniler özür dilesin' diyenler var ya, eğer samimiyseler, hiç gocunmadan da özür dilerim" diye yazdı.

HER CAN İÇİN ÜZGÜNÜM
 
Esayan, Taraf'ta dün yayınlanan "Ben de özür dilerim" başlıklı yazısında, şu görüşlerini kaleme aldı: "Ben de bir Ermeni olarak ASALA cinayetlerinden dolayı, kendimi hiç suçlu ve sorumlu hissetmedim. 1915'ten sonra Rus ordusuyla gelip, doğuda Müslümanları öldüren katillerle de bir empati geliştirecek halim yok. Bilakis, her iki dönemde katledilen tüm insanlar adına, en az 1915'te öldürülen Ermeniler için duyduğum acı kadar keder ve üzüntü var içimde.

Böyle bir dünyada yaşadığım için çok kederliyim. Hepsi için, Habil'den beri öldürülen her bir can için çok üzgünüm. Hani bir faydası olacaksa, 'Önce Ermeniler özür dilesin' diyenler var ya, eğer samimiyseler, hiç gocunmadan da özür dilerim, özür dilerim."

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ
 
Esayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ise şöyle eleştirdi: "Lakin bu heyecanlı açıklamanın şöyle bir problemi var.
Bir yandan 1915 siyasilerin değil, tarihçilerin işi diyecek ve Ermenistan'a gerçeklerin ortaya çıkması için ortak tarih komisyonu kurmayı önereceksiniz, diğer yandan da böyle bir sorunumuz yok diyerek kişisel kanaatinizle tarih yazacaksınız. Konu sizin için tartışmalı olabilir, o zaman tutarlılık adına kendi kanaatinizi de arkadaş sohbetlerinize saklamanız gerekir. Hem kim sizden özür dilemenizi istedi ki?"



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs