En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu: O özürlüleri kınıyorum

19 Aralık 2008 13:20 tsi
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ''Özür kampanyasını başlatan özürlüleri kınıyorum. Onları aydın olarak kabul etmiyorum'' dedi, Tuncay Güney'den aldığı e-postayı ile ilgili soruya cevap verdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Yazıcıoğlu'na yeniden genel başkan seçilmesinden dolayı kutlama ziyaretinde bulundu.

Konuşmasında ''Özür dileme kampanyası''na değinen Gündoğdu, Ermeni meselesinin belgelerle ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Gündoğdu, ''Asala'nın katlettiği diplomatlar, Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları ve Hocalı katliamı... İlla bir özür dilenecekse Ermeniler Türklerden özür dilemelidir'' dedi.

Aynı konuyla ilgili olarak ''Kim kimin adına özür diliyor?'' diyen Yazıcıoğlu da şunları kaydetti:

''Her çıkışınız tarihe sövmek, hakaret etmek, Türklerin aleyhine olan her şeye alkış tutmak. Bundan başka bir şey yapmadınız. Niye özür dileyeceksiniz? (Efendim çok acılar çektirdik) Hepimiz acı çektik. Çeteler oluşturmanın, düşmanla işbirliği yapmanın, Osmanlı devleti savaştayken aradan vurmanın, katliamlar yapan çetelerin bir günahı yok, emperyalistlerin hiç günahı yok ama vatanını savunan, asayişini korumak isteyen milletin, devletin suçu var öyle mi? Özür kampanyasını başlatan özürlüleri kınıyorum. Onları aydın olarak kabul etmiyorum. Başlatılan bu kampanya Türklerin temiz tarihine, geçmişine ihanettir. Sözde aydın olarak ortaya çıkanları da Türk milletinin temsilcisi olarak görmüyorum.''

-''TUNCAY GÜNEY'DEN ELEKTRONİK POSTA''-

Yazıcıoğlu, bir gazetecinin, ''Tuncay Güney de sizden özür dilemiş. Bu konuyla ilgili görüşleriniz nedir?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Tuncay Güney'den bir elektronik posta aldım. Doğruluğunu teyit ettim. Postada bana Adil Serdar Saçan tarafından gözaltına alındığında işkence nedeniyle, Gazi olaylarını, Sivas olaylarını benim tezgahladığımı, Fethullah Gülen'den tomarla para aldığım yönünde gerçek olmayan ve kendisine dikte ettirilen ifadeler verdiğini belirtiyor. (Siz de işkence gördünüz ama ben 28 yaşındaydım ve dayanamadım. Beni 'Roma'yı da ben yaktım' dedirtecek duruma getirdiler) diyor.''

Öte yandan BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazete yer alan ve Fethullah Gülen'i foto montaj yoluyla bateri çalarken gösteren fotoğrafı doğru bulmadıklarını ifade etti. Gündoğdu, ''Birlik ve beraberliğimiz temel harcı olan dini ve milli değerlerimiz ve bu değerlerimize hizmet eden ilim adamlarımız günlük her türlü tartışmaların dışında tutulmalı, ölçüsüz beyan ve yayınlarla yıpratılmamalıdır'' dedi.

aa



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,746 µs