En Sıcak Konular

Karabulut: İddianame bir paçavra

19 Aralık 2008 17:17 tsi
Kapatılan Noel Baba Vakfı eski başkanı Muammer Karabulut, "Ergenekon iddianamesi paçavra" olarak niteledi

"Ergenekon" davasının 29. duruşmasında tutuklu sanık kapatılan Noel Baba Vakfı eski başkanı Muammer Karabulut savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Karabulut, davanın iddianamesini "paçavra" olarak nitelendirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savunma yapmaya başlayan kapatılan Noel Baba Vakfı'nın eski başkanı Muammer Karabulut, toplumu harekete geçirmek için "olmayanı var göstermenin, olanı yok saymaktan daha kolay olduğunu" söyledi.

Bunun değişim mühendisliğinin altın kuralı olduğunu öne süren Karabulut, ABD'de değişim mühendisliğinin çok gelişmiş bir dal olduğunu
anlattı.

Bu davanın da değişim mühendisliğinin bir ürünü olduğunu öne süren Karabulut, dava öncesinde yaşanan süreci özetleyerek, buna eleştiriler getirdi.

AK Parti hakkındaki kapatma davasından önce "Danıştay Saldırısı"ndan kurtulmak istendiğini iddia eden Muammer Karabulut, bu nedenle bu davanın Ergenekon davasına eklendiğini ileri sürdü.

Karabulut, haklarındaki soruşturmayı "büyük bir soygun öncesi çıkartılan büyük bir yangına" benzeterek, davanın da "Irak'ta varlığı iddia edilen ancak bir türlü bulunamayan kitle imha silahları gibi" olduğunu savundu.

Yargıtay'ın birleştirme kararının ardından tertipçilerin de ortaya çıkacağını savunan Karabulut, Danıştay saldırısı davası sanığı Osman Yıldırım'ın da aynı davada yargılanacağını ifade ederek, "Osmancık, olmayan evde olmayan bombaları nasıl aldığını anlatacaktır" dedi.

Dünyadaki ekonomik sistemlerde yaşanan gelişmeler ile ABD'nin bu konudaki politikaları konusunda da açıklamalarda bulunan Karabulut, ABD'nin Türkiye'nin ekonomisini denetim altında tutmaya çalıştığını ve bunun için de çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu öne sürdü.

Örgütün temel belgesi olarak adlandırılan belgede, örgütün suikastı tercih ettiğinin, dezenformasyona sıcak bakmadığının anlatıldığını belirten Karabulut ancak kendisinin bir yazısı ile dezenformasyon yapmaya çalıştığı iddialarının bulunduğunu söyledi.

Bu konuda çelişki bulunduğunu savunan Karabulut, mahkemenin, sanıkların tutukluluk halinin sürmesi yönündeki kararını, kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle verdiğini belirterek, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'e hitaben, "Sayın Başkanım, sizce bu iddialarda çok kuvvetli uydurma yok mu?" diye sordu.

Karabulut, "örgütün temel belgesi" denilen belgede Türk milletinin aşağılandığını savunarak, bu metni hazırlayanın Türk, vatansever, ulusalcı, hatta insan bile olamayacağını ileri sürdü.

Davanın iddianamesini "paçavra" olarak nitelendiren Karabulut, dezenformasyon olarak nitelendirilen yazısının da Fener Rum Patrikhanesi'nin ekümenik siyasetine karşı yazdığı yazılardan biri olduğunu belirtti.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Karabulut, savunmasına duruşmanın öğleden sonraki bölümünde devam edecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, Mete Yalazangil, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy, Vatan Bölükbaşıoğlu ve Muhammet Yüce dışındaki 39 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan Güler Kömürcü Öztürk katıldı.

Duruşma, tutuklu sanıklardan Muammer Karabulut'un savunmasıyla başladı.

İddianamede Karabulut'un, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etmek" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: Ajanslar

 



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,143 µs