En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten öğrenciye e-mail müjdesi

19 Aralık 2008 21:44 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tüm öğrencilere e-mail adresleri dağıtılacağını, ilk etapta 2 milyon 800 bin öğrencinin e-mail adresi olacağını söyledi.

Hüseyin Çelik, Manisa Halk Eğitim Merkezi ve Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nu hizmete açtı. Çelik, açılışlarda yaptığı konuşmada, bakanlık olarak 2006'da Türkiye genelinde 6 tane halk eğitim merkezi yapımını programa alma olanakları bulunduğunu, o yıl Manisa Halk Eğitim Merkezi'ni programa aldıklarını ve 1 yılda tamamladıklarını söyledi. Halk eğitim merkezlerinin önemli işlevleri olduğunu belirten Çelik, açık ilköğretim ve açık lise kayıtları ve başvurularının eskiden 81 il merkezinde yapıldığını, gerçekleşen değişiklikle tüm ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinin bu işlevi görmeye başladığını bildirdi.

Gelecek yıllardan itibaren bu merkezlerde eğitim görenlere ücretsiz ders kitapları dağıtılacağını belirten Çelik, açık ilköğretim ve lise başvurularında büyük artış olduğunu vurguladı.

Halk eğitim merkezlerinde 20 bin usta öğretmen olduğunu, eskiden bu öğretmenlerin 10 gün üzerinden sigortalı olarak gösterildiklerini anlatan Çelik, iktidarları döneminde usta eğitmenlerin 30 gün üzerinden sigortalandığını ve geçmişe dönük borçlanma olanağı sağlandığını, emekli olabilecekleri düzenleme yapılabileceğini kaydetti.

Okullarda bilgisayar sınıfları açarak öğrencilerin internet hizmetinden yararlanmasının önünün açıldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

''Okullarımızı bilgisayarlarla donattık, öğrenciler geniş bant internet hizmetinden yararlanabiliyorlar. Bu yıl 2 milyon 800 bin öğrencinin e-mail adresleri olacak. Üstelik zararlı unsurlardan korunmaları da sağlanacak, bir ağ oluşturuluyor. Bütün bunlar çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, Türkiye'nin inşasının göstergesidir. Bizim dönemimizde 54 üniversite kurduk, 44'ü devlet üniversitesidir. (Bunlar tabela üniversiteleri olacak) dediler. Ama biz çalıştık, karış karış üniversite alanları belirledik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 12 üniversitenin rektörlük binalarının inşaatını üstlendik. Birbirimize kenetlendikçe bu iş daha iyi olacak.''

Çelik, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nun Türkiye'ye örnek olacak bir okul olduğunu söyledi. Özel eğitim kurumlarının Türkiye'de istenilen düzeyde olmadığını belirten Çelik, 2002'de yüzde 1.9 olan özel öğretim kurumları oranının yüzde 2.6'ya çıkarıldığını, ancak eski komünist ülkelerden Rusya'da bile bu oranın yüzde 10'lar düzeyinde olduğunu vurguladı.


-''BAZILARININ CEBİNDE AKREP VARDIR, DOĞARLAR VE ÖLÜRLER AMA...''-


Özel okul-devlet okulu ayırımı yapmadıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti:

''Sosyal sorumluluk sahibi olmak, paylaşmak herkese nasip olmaz. Bazılarının cebinde akrep vardır, doğarlar ve ölürler ama bazıları eserleriyle yaşarlar. Yeryüzünde kalıcı olmak istiyorsanız kalıcı eserler yapmak zorundasınız. Hayırsever işadamlarımız var, Türkiye'nin bayrağını dünyanın birçok ülkesinde dalgalandırıyorlar. İnsanlar yılmadan çalışırlarsa muzaffer olurlar. Eğitime yapılan harcamayı masraf olarak görmüyorum, geleceğe yapılan yatırımdır, bizim istikbalimizdir.''

Çelik, her ilde bir fen lisesi bulunduğunu, yapılan bir değişiklikle büyük kentlerde birden çok fen lisesi yapımına olanak sağladıklarını söyledi. Ancak kimi kentlerde fen liselerinin il merkezleri dışında bulunduğunu, Manisa'daki fen lisesinin de Turgutlu ilçesinde olduğunu ifade eden Çelik, Manisa'da da gelecek öğretim yılında fen lisesi açılacağı müjdesini verdi. Orta Öğretim Genel Müdürü'nün hazırladığı yazıyı imzalayan Çelik, okulun, kız meslek lisesinin çok az bir kısmını kullandığı binada eğitime başlayacağını, en kısa sürede de binasının yapılacağını bildirdi.

BÜLENT ARINÇ

Eski TBMM Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç ise açılışlarda yaptığı konuşmada, Manisa genelinde eğitim yatırımlarında büyük ilerleme sağlandığını, halk eğitim merkezinin de büyük bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Türkiye'de eğitimin 6 yılda çağ atladığını belirten Arınç, Türkiye'ye örnek olacak özel eğitim kurumlarının yapımının tamamlandığını, Manisa'daki Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nun da 7 milyon YTL'lik bir yatırımla gerçekleştiğini dile getirdi.

Manisa Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da il genelinde 101 bin okuma-yazma bilmeyen kişi olduğunu, bu yıl 10 bin vatandaşın okuma-yazma kurslarına gitmesinin sağlanacağını dile getirdi.

Açılışlar sırasında Çelik'e mesir macunu hediye edildi.

Bu arada Çelik'in valilik, belediye ve AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret programı ise iptal edildi.

timeturk



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs