faturayı kesen konuştu | " /> faturayı kesen konuştu | "/>

En Sıcak Konular

Bu sefer faturayı kesen konuştu

20 Aralık 2008 11:13 tsi
Bu sefer faturayı kesen konuştu SESAR’ın Ergenekon sanığı yönetim kurulu başkanı İsmail Yıldız ağzını açtı...ve bakın neler söyledi:

Ergenekon Davası’nın dün yapılan duruşmasında SESAR Araştırma Şirketi’nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kestiği iddia edilen 354 bin YTL’lik fatura gündeme geldi. Duruşmada SESAR’ın yönetim kurulu başkanı olan tutuklu sanıklardan İsmail Yıldız, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’den söz alarak açıklama yaptı. Duruşmadaki diyaloglar şöyle:

Sanık Yıldız: Bu faturayla ilgili açıklama yapmak istiyorum.

Başkan Şengün: Bu konuyu ben de merak ediyorum.

Sanık Yıldız: 2001 yılında Fazilet Partisi içindeki Yenilikçi Grup’tan ayrılıp başka bir siyasi parti kurması durumunda nasıl bir sonuç alabileceklerini araştırdık. Yaptığımız araştırmada yüzde 34’le iktidara geleceklerini, ancak kadro yetersizliğinden dolayı başarısız olacaklarını saptadık. Bu süreçte siyasi partiler rakipleri için belli araştırmalar yaptırır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de o dönemde yeni bir parti kurmayı planlıyordu. Hatta Demokrat Parti’nin (DP) Genel Başkanı da olmayı düşündü. İşte bu süreçte biz onun şahsına üç tane araştırma yaptık. Bunlar “Recep Tayyip Erdoğan Tutarsızlık Araştırması”, “AKP’nin İktidara Gelmesi Nasıl Engellenir” araştırması. Üçüncüsü ise “AKP İktidara Geldiğinde Nasıl Yıpratılır.” Bu araştırmaları yanlızca Melih Gökçek bilmiyordu. AKP içindeki herkes bu çalışmadan haberdardı. Sözleşmeyi Erdoğan’ın avukatı Hayati Bey biliyordu. AKP hükümetini yıkma gibi bir salaklığı kendime yakıştıramam. Bir hükümeti ancak kendisi yıkar.

Başkan Şengün: Fatura tarihi 13 Haziran 2003. Siz araştırmayı AKP kurulurken yaptığınızı söylüyorsunuz ama fatura tarihi tutmuyor.

Sanık Yıldız: Evet kurulurken araştırmayı yaptık ama daha sonra Gökçek ödemeyi yapmayınca bu tarihte faturayı kestik. Fatura doğrudur.

Başkan Şengün: Peki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek böyle bir şeyi neden istesin?

Sanık Yıldız: O dönem Gökçek kendisi parti kurmayı planlıyordu olmayınca DP’nin başına geçmeyi planladı. O süreçte bu araştırma yapıldı. Zaten Ankara’da siyasi rakiplerle ilgili bu tip araştırmalar yapılır.

Başkan Şengün: Faturada 354 milyar (354 bin YTL) yazıyor.

Sanık Yıldız: Evet doğrudur 354 bin YTL’ye denk geliyor. Gökçek’in şahsına kesilmiştir.

İlk olarak Gazeteport'un 29 Ağustos tarihinde Ergenekon soruşturması sırasında ortaya çıkardığı skandal fatura, geçtiğimiz perşembe günü  CHP'li Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti. Kılıçdaroğlu, “Ergenekon dosyasında Melih Gökçek’in ödediği 354 milyarlık bir fatura var. Bunu nereden ödedi? Açıklamalı” demişti.

İşte o fatura

Kılıçdaroğlu’nun Gökçek’le Star TV’deki düellonun ertesi günü açıkladığı Ergenekon belgesi ortaya çıktı. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İsmail Yıldız’ın ofisindeki aramada çıkan fatura,. Ergenekon dosyasına girdi.

SESAR Araştırma Danışmanlık, Reklam, Turizm, Eğitim, Yayıncılık Bilgisayar İnşaat Ltd. Şti.’nin 012730 nolu faturası 13.6.2003 tarihini taşıyor. “Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Hipodrom Cad. Ofis Binası No: 18, Varlık, Yenimahalle-Ankara” adresine kesilen fatura 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde başlayıp, 2003 yılbaşına kadar süren araştırmaların bedeli olarak 354 milyar 749 milyon 999 bin 350 TL’lik bir tutarı kapsıyor.

Sanık Yıldız: Gökçek’in bilgisi dahilinde

Sanık İsmail Yıldız’a avukatlar aracılığıyla faturayı tahsil edip edemediğini sorduk, şöyle konuştu: “Söz konusu fatura Melih Gökçek’in bilgisi dahilinde Maliye Bakanlığı’na ibraz edilmiştir AKP üst yönetimi de bu çalışmadan haberdardır bu konu AKP’nin en üst yönetimi ile müzakere edilmiştir daha geniş açıklama ileriki günlerde yapılacaktır.”

Gazeteport



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs