Aleviler uyarıyor: Oyuna gelmeyin! | " /> Aleviler uyarıyor: Oyuna gelmeyin! | "/>

En Sıcak Konular

Aleviler uyarıyor: Oyuna gelmeyin!

21 Aralık 2008 10:43 tsi
Aleviler uyarıyor: Oyuna gelmeyin! İstanbul'da camilerin kundaklanması Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışan karanlık güçlerin provokasyonu olarak değerlendirildi. Birbiri ardına mesaj yayınlayan Alevi kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları,'Oyuna gelmeyin' uyarısı yaptı...


İstanbul'da camilerin kundaklanması Alevi - Sünni çatışması çıkarmaya çalışan karanlık güçlerin provokasyonu olarak değerlendirildi. Birbiri ardına mesaj yayınlayan Alevi kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları,'Türkiye'de mezhep çatışması çıkarılmaya çalışılıyor. Bu kışkırtmalara gelmeyin' açıklaması yaparak tezgahlanan kirli oyuna dikkat çekti.

"Alevi ve Sünni" denildiğinde rahatsızlık duyduğunu ifade eden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya,"Bu ayrım günümüzde zaman zaman ön plana çıkarılıyor. İstanbul'da camiler yakılıyor. İstanbul'da meydana gelen cami yangınlarını gerçekleştirenleri kınıyoruz' diye konuştu.

CEMEVİNE DE SALDIRIRLAR

"Nefretle birbirimize bakarsak beraberliğimizin harcını yok etmek isteyenlerin oyununa gelmiş oluruz' diyen Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi belediye başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da,'Türkiye'de yapay Kürt azınlığı ve bu azınlık kavgasını yıllardır ortaya atanlar yeni bir oyunun peşindeydiler" dedi.

Emperyalistler mezhebinin çatışma çıkarmayı planladığını kaydeden Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz de, bugün cami yakan ellerin, yarın da cemevi yakararak milleti birbirine düşürme çabası içerisinde olabileceğine dikkat çekti.

BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ

Türkiye'de uzun süredir "Türk-Kürt"' çatışması çıkarmaya çalışan güçlerin bu kez de "Alevi- Sünni" kavgası çıkarmak için uğraştığını belirten Karacaahmet Sultan Dergahı Cemevi Genel Başkanı Muharrem Ercan ise, "Bunu yapan insan olamaz. Ne Alevi olabilir, ne de Sünni olabilir. Ben bir Alevi dedesi olarak tüm Alevi hatta tüm İslam âlemine sesleniyorum ve rica ediyorum. Böylesi bir oyuna gelmemelerini rica ediyorum " dedi.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun da, Türkiye'nin aynı senaryoları geçmişte Maraş ve Çorum'da yaşadığını hatırlattı. Altun, "Birkaç şarlatan çıkıyor. İnsanları hissi olarak galeyana getiriyor. Ve ardından felaketler yaşandığını biliyoruz" diye konuştu.


Saldırılar tesadüfi olamaz

Başkanlığını İzzetin Doğan'ın yaptığı Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı, "Son günlerde İstanbul ve Ankara'da muhtelif camilerde çıkan yangınların tesadüfi bir olay olarak açıklanamayacağını" bildirdi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin birlik ve barışına kastedenlerin bir oyun tezgahladığı yönünde kuşku duyulduğu"belirtildi. Geçmişte "camilere yönelik saldırı yapıldığı" yalanıyla Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin aynı yola başvurmak istediği kaydedilen açıklamada, tüm yurttaşlar bu konuda uyanık olmaya davet edildi. Açıklamada, camilere yapılan saldırılar şiddetle kınandı.

yenişafak



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs