En Sıcak Konular

Livni'den Hamas taahhüdü

21 Aralık 2008 19:32 tsi
Livni'den Hamas taahhüdü İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, şubat ayında yapılacak genel seçimlerden sonra başbakan olması durumunda Gazze Şeridi'ndeki Hamas yönetimini sona erdireceğini söyledi.

Livni, merkezdeki Kadima partisinin üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, "İsrail devletinin ve kendi yönetimi altındaki bir hükümetin Gazze'de Hamas rejimini devirmeyi stratejik hedef haline getireceğini" belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı, bunun, hedeflerine askeri, ekonomik ve diplomatik yollarla ulaşacakları anlamına geldiğini kaydetti.

Bu arada, merkez sağdaki Likud Partisi lideri ve Livni'nin başbakanlık yarışındaki önde gelen rakibi olarak görülen Binyamin Netanyahu da bugün Gazze'den düzenlenen roket saldırısında isabet alan İsrail'in Sderot kentindeki evi ziyaretinde yaptığı açıklamada, "daha aktif saldırı politikası izlenmesi" çağrısında bulundu.

Netanyahu, Livni dahil görevdeki hükümeti "çok pasif" olmakla suçlayarak, "uzun vadede Hamas rejimini devirmenin kaçınılmaz olduğu" ifadesini kullandı.

Gazze'deki Hamas yönetiminin lideri İsmail Haniye de yönetimlerini devirmeye yönelik açıklamalara ilişkin, "Hiçbir şey halkımızı şey tüketemez" dedi.

Livni ve Netanyahu'nun açıklamalarından önce İsrail Başbakanı Ehud Olmert, haftalık kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Gazze'ye hemen operasyon düzenlenmesi çağrılarına soğukkanlı yaklaşarak hem bakanları, hem de muhalefet partilerini dikkatli açıklamalar yapmaları yönünde uyarmış ve bekle-gör politikasından yana olduğunu kaydetmişti.

Olmert, "Sorumlu bir hükümet savaşa girmekten memnun olmaz, fakat bundan da kaçınamaz" demişti.



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs