En Sıcak Konular

Almanya'da Türklere ırkçı saldırı

22 Aralık 2008 18:09 tsi
ALMANYA'nın başkenti Berlin'de ‘18 Aralık Dünya Göçmenler Günü'nde metroda Türk gençlerine ırkçı saldırı düzenlendi.

Berlin'de 18 Aralık gecesi Mehmet Karagöz ve arkadaşı Talip Şahin, bindikleri metroda bir grup Alman gencin ırkçı taciz ve saldırısına uğradı. Metrodan sonraki durakta inen Mehmet Karagöz, daha sonra yardım istedikleri metro güvenlik görevlilerinin de kendisine şiddet uyguladığını iddia etti. Metro durunca kendilerine sürekli ırkçı tacizlerde bulunan gruptan bir kızın kendisine tokat atarak dışarı ittiğini söyleyen Mehmet, “Bu arada hepsi dışarı çıktı ve aramızda arbede oldu. Ben bu sırada metro güvenlik görevlilerini görünce rahatladım ve onlardan yardım istedim. Bu arada ne olduğunu anlamadan kendimi güvenlik görevlilerinin odasında buldum. Bana saldıran Almanlar da içeri girdi ve kapıyı kapadı. Burada güvenlik görevlileri kollarımdan tutarak beni etkisiz hale getirip diğerlerinin bana vurmasına müsaade ettiler. Kız da yüzümü tırmaladı” dedi.

Dışarıda kalan arkadaşının çağırması üzerine gelen polisin de kendisine kötü muamelede bulunduğunu söyleyen Mehmet, “Odaya giren polisler de ne olup bittiğini sormadan direk beni suçlu çıkardılar. Onlar da bana hakaret ederek ırkçı tacizlerde bulundular” dedi.
Mağdur iken bir anda kendisinin suçlu pozisyona sokulduğunu söyleyen Mehmet Karagöz, daha sonra elleri kelepçelenerek karakola götürüldü. Burada yaklaşık 2 saat tutulduktan sonra da serbest bırakıldı. Daha sonra hastaneye giden Köragöz, burada tedavi oldu ve dayak yediğine dair rapor aldı. “Artık Berlin'de belli semtler dışında metrolarda rahat seyahat edemeyecek miyiz?” diyen Mehmet Karagöz, “Biz insan olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, olaylara iyimser bakıyoruz. Yabancı olduğumuz için bazen haklı da olsak haksız duruma düşürülüyoruz. Burada bizi istemiyorlar, bizi sevmiyorlar, bize karşı önyargılılar. Bunu her fırsatta gösteriyorlar” dedi.

Kendisine saldıranlardan ve metro güvenlik görevlilerinden şikayetçi olacağını söyleyen Mehmet Karagöz, sosyal anlamda aktif bir genç. Üniversite eğitimi almak için kontenjan bekleyen Mehmet boş zamanlarında tiyatro da oynuyor.

Öte yandan, Mehmet Karagöz'ün saldırıya uğradığı 18 Aralık gecesinde Berlin'in çeşitli semtlerinde pek çok ırkçı saldırı tespit edildi. Berlin polisinin verilerine göre 34 yaşındaki Gambiyalı metro çıkışında bir Alman tarafından önce sözlü sonra da fiili ırkçı saldırıya uğradı. Yine Wedding semtinde bir lokalde Hitler selamı veren kişi gözaltına alındı sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs