En Sıcak Konular

Musul Valisi'nden bize çağrı var

23 Aralık 2008 19:03 tsi
Musul Valisi Dureyd Keşmullah, Musul'lu işadamı heyeti ile İstanbul'a geldi. Türk-Irak İş Konseyi Toplantısı'nda iki ülke inşaat firmaları temsilcileriyle bir araya gelen Keşmullah, başta toplu konut olmak üzere Musul'un alt yapı yatırımlarına ihtiyac

Keşmullah, şehirde yüzde 100 güvenliğin bulunmamasına rağmen, bu konuda 2006-2007 yıllarına göre önemli mesafe kaydedildiğini aktardı.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in resmi davetlisi olarak bu şehirde bulunan Musul Valisi Keşmullah, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK) bünyesindeki Türk-Irak İş Konseyi Toplantısı'nda Türk işadamlarını Musul'da yatırıma çağırdı. Irak'ın içinde bulunduğu duruma işaret eden Keşmullah, Musul'un da uzun zamandır savaşlar nedeniyle yıkıma uğradığını hatırlattı. Terörist saldırıyla ülkesinin tüm yapılarının katledildiğini ifade eden Konuk Vali, şimdi Musul'un yeniden inşası için çalıştıklarını kaydetti.

Musul'un merkezinde güvenliği yüzde yüz sağlayamadıklarını ancak son iki yıla göre bu yıl önemli mesafe katedildiğini söyleyen Vali, Türk işadamlarının şehrindeki yatırım fırsatlarını yerinde görmeye davet etti.

Musul'da yatırım kurulu oluşturduklarını, yerli ve yabancı yatırımcıları buraya yönlendirdiklerini belirten Dureyd Keşmullah, hastane, toplu konut, köprü, yol ve kavşak yapımına ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bu projeleri ciddi, deneyimli şirketlere vermek istediklerini anlatan Keşmullah, "Biz bu projeleri el ele verip yaptığımız zaman bu her iki ülkeye de yarar getirecek." dedi.

Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy da, Irak'ın genelinde yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi. Aksoy, bu çerçevede 2009 yılı içinde bir heyetle bu ülkeyi ziyaret ederek, yatırım olanaklarını birlikte değerlendirmek istediklerini kaydetti.

cha



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs