En Sıcak Konular

Dink cinayetiyle ilgili şok telefon görüşmeleri

24 Aralık 2008 11:52 tsi
Dink cinayetiyle ilgili şok telefon görüşmeleri Erhan Tuncel'i muhbir yapan istihbaratçı konuşacak. Erhan Tuncel'i İstihbaratta çalışmaya nasıl ikna etti? Mc Donalds'a atılan bombayı nasıl hazırladı?

Sürmekte olan Hrant Dink cinayeti davası ile ilgili olarak polis memuru Muhittin Zenit’in bugün Ankara’da ifadesi alınacak. Daha önce Trabzon Emniyet müdürlüğünde görevli olan Muhittin Zenit, Hrant Dink cinayetinden yargılanan Erhan Tuncel’i polis muhbiri olarak çalışmaya ikna eden kişi olarak biliniyor.

İstanbul 14. Ağır ceza mahkemesinde sürmekte olan Hrant Dink cinayeti davasında Erhan Tuncel irtibatta olduğu emniyet görevlilerinin tanık olarak ifadelerine başvurulmasını talep etmişti. Bu talep doğrultusunda mahkeme Muhittin Zenit, Engin Dinç, Ercan Demir, Özkan Mumcu, Mehmet Ayhan ve kod isimlerin verdiği görevlilerin ifadelerin alınmasına karar verdi. Bu kişilerden Muhittin Zenit’in görevli olduğu Ankara’da ifadesinin alınması kararlaştırıldı.

ERHAN TUNCEL’İ İSTİHBARATA ÇALIŞMAYA İKNA ETTİ.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube müdürlüğünde görevli olan Muhittin Zenit Mc Donalds bombalanmasından sonra Erhan Tuncel’i polise çalışmaya ikna eden kişi olarak biliniyor. Yasin Hayal’in Trabzonda Mc Donalds’ı bombalamasından sonra Yasin Hayal’in en yakın arkadaşının Erhan Tuncel olduğunu tespit eden Muhittin Zenit Tuncel’e ulaştı. Zenit, Erhan Tuncel’e bu işin içinde olduğunu bildiklerini söyleyerek kendilerine çalışması halinde sanık olarak yargılanmayacağını söyledi.

TUNCEL CİNAYETİ MUHİTTİN ZENİT’E SÖYLEMİŞTİ

 Zenit daha önce müfettişlere verdiği ifadede Yasin Hayal’in cezaevinden çıktıktan sonra Hrant Dink’i öldürmek istediği bilgisinin Tuncel tarafından iletildiğini söylemişti. Cinayet girişimi bunun üzerine Trabzon Emniyeti tarafından bir yazı ile İstanbul Emniyetine bildirilimişti.. Tuncel ile ilişkilerinin kendisinin güvenilmez olması nedeni ile kesildiğini söyleyen Zenit Dink cinayetinden sonra Tuncel ile bir telefon görüşmeside yapmıştı. Telefon görüşmesinde Tuncel’e “ bu işi Yasin’mi yaptı” diye soran Zenit “Tuncel’in “hayır sanmıyorum “ cevabı üzerine “aynı şekilde işlenmiş. Ama geçen seferki kaçmayacaktı bu kaçmış” demişti.

MC DONALDS’A ATILAN BOMBAYI HAZIRLADI.

Erhan Tuncel Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra polise verdiği ifadede Mc Donalds’a koyulan bombayı kendisinin hazırladığını söylemişti. Tuncel ifadesinde “ Yasin Hayal’de Mc Donalds’a bomba koyma fikrini ortaya attı. Bende adi torpillerden  barut boşaltarak etrafı çivili basit bir düzenek yaptım. (buna büyük torpil diyebiliriz) Bu düzeneği kendim yaptım ancak ev arkadaşlarımın haberi yoktu. 24 Ekim 2004 tarihinde Yasin Hayal Trabzon Mc Donalds’a benim yaptığımı bombayı koydu. Eylem yaparken bende yolun karşısında bulunuyordum. Bomba patladı. Ben ayrıldım” demişti.

POLİSE ÇALIŞIYORDU

Hayal polise çalışmasını ise ifadesinde şöyle anlattı. “ bu şahıslar ismini sonradan öğrendiğim Trabzon İstihbarat Şube müdürlüğünden (Ahmet kod) M.Z ve ankaradan geldiğini öğrendiğim şahıslardı. Bana “ Çok büyük ceza yatarsın, her şeyden haberimiz var. Yasin Hayal’in bombayı koyduğunu tüm detaylarıyla anlattım. Hatta Yasin Hayal’in eylemde giymiş olduğu ve evime geldiğinde kanlı gördüğüm pantolonunun çöpte olduğunu söyleyerek o pantalonu gelen görevlilere verdim. Pantalonu aldılar ve benden Yasin Hayal’in yerini bulmamı istediler. “
Yarın görev yaptığı Ankara’da ifadesi alınacak olan Zenit Hrant Dink cinayetinin önemli tanıklarından sayılıyor.

Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra Muhittin Zenit Erhan Tuncel’i arayarak cinayeti sordu. Polisin kayda aldığı telefon görüşmesinde Dink cinayeti ile ilgili önemli detaylar konuşuldu.

“ MUHİTTİN ZENİT:Neydi onun adı.
ERHAN TUNCEL: Zeynel diye bir çocuk vardı da, ondan sonra bir tane daha çıktıda zannetmiyorum eğer onun dediği şekil yani benim bildiğim şöyle yani paylaşmak istediğim şu şöyle olur yani vurulma şekli belliydi.  Vurulacak şekil belli eğer öyleyse bunlarla alakalıdır da.
MUHİTTİN ZENİT: Bunlar ya oğlum direkt kafaya sıkmışlar, direkt kafaya sıkmışlar.
ERHAN TUNCEL: Öldümü
MUHİTTİ ZENİT: ha tek farklılık tabii canım kaçma, kaçmayacaktı ama bu kaçtı.
ERHAN TUNCEL: Yakalandı mı peki.
MUHİTTİN ZENİT: yok canım.
ERHAN TUNCEL: hıı zannetmiyorum abi bunlar olduğunu ya.

MUHİTTİN ZENİT: Valla bilmiyorum.

HRANT DİNK’in öldürülmesinden gözaltına alınan Erhan Tuncel İstanbul emniyetinde verdiği ifadede Trabzon Emniyetine bağlı muhbir olarak çalıştığını bildirdi. Tuncel ifadesinde Hrant Dink cinayetini çok önceden Trabzon Emniyet müdürlüğü istihbarat şubesi polisi Muhittin Zenit’e ve diğer ilişkide olduğu polis memurlarına ilettiğini söyledi. Tuncel ifadesinde olayı şöyle anlattı.

“Hrant Dink’in öldürülmesi konusu ilk olarak gündeme Yasin Hayal cezaevinden çıkınca oldu. Yasin Hayal internet kafedeyken yanına gittim. Burada üç kişiydik. Yasin Hayal bizi dışarıya çıkardı ve şu an hedefim Hrant Dink. Malatyalı. Asıl adı Fırat’mış dedi. Bu sözlerini Damla Market’in karşısındaki internet kafenin önünde söyledi. Bu sözlerin söylendiği anda Ben, yasin ve ismini mahkemede açıklayacağım 2 kişi vardı. Bu söylediğim konu ile ilgili kayıtlarım var ve bu kayıtları mahkemede açıklayacağım” demiş).
Bu durumdan Trabzon İstihbarata Şube Müdürlüğü görevlisi (Ahmet Kod) M.Z.’ye haber verdim. O da bana bu konunun çok ciddi olduğunu ve bu konudan haberdar etmemi istedi ve kesinlikle olayla hiçbir şekilde müdahil olmamamı bana tembihledi ve gözümü dört açmamı, gelişmelerden bilgi vermemi istedi. Ben de tamam dedim. “

Polislerin Yasin Hayal’i bu işten vazgeçirmesini tavsiye ettiğini söyleyen Tuncel cinayeti ilk önce Zeynel Abidin Yavuz’un işlemesinin tasarlandığını ancak bu kişinin ortadan kaybolduğunu söyledi. Tuncel daha sonra cinayeti işleme görevinin Ogün Samast’a verildiğini belirterek şunları anlattı.

“Sonrasında Yasin HAYAL, Ogün SAMAST'ı benimle tanıştırdı. Benden Hrant DİNK'in resimlerini internetten çıkartmamı ve vermemi istedi. Bu bilgiyi vermek için M…. isimli görevliyi çok aradım ama cevap vermediler. Bu arada Yasin HAYAL'in kuru sıkı bir tabancayı normal tabancaya çevireceğini öğrendim. Ancak Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerini defalarca aradım fakat telefonlarıma cevap vermediler. İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerine ulaşamayınca bana verdikleri (0.538. 839 95 52) numaralı telefona "ilişkim kesilmişse bu konuyu bilmek benim hakkım değil mi" şeklinde mesaj çektim. Bana cevap olarak "telefon arızalı, bu arada çok yoğunuz seni arayacağız" şeklinde cevap geldi.
 
habertürk



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,565 µs