G.Kurmay'dan süpriz talebi | " /> G.Kurmay'dan süpriz talebi | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon avukatının G.Kurmay'dan süpriz talebi

25 Aralık 2008 08:44 tsi
Ergenekon avukatının G.Kurmay'dan süpriz talebi 
Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Kuzey Irak'taki Zeli Kampı'nda teslim olan 3 bin PKK'lının TSK tarafından teslim alınmamasıyla ilgili habere bakın nasıl bir tepki verdi...

Zeli skandalının yankısı...
 
PKK'nın Zeli Kampı'nda teslim olmaya hazır 3 bin teröristin hava harekatıyla vurulduğunu kamuoyuna duyuran Bugün'e, Genelkurmay'dan yalanlama gelmemesi Ergenekon avukatı Vural Ergül'ü kızdırdı. "Genelkurmay'ın bu haberden sonra çok daha sert bir tutum izlemesini isterdim"dedi.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, Kuzey Irak'taki Zeli Kampı'nda teslim olan 3 bin PKK'lının TSK tarafından teslim alınmamasıyla ilgili habere karşı Genelkurmay Başkanlığı'nı pasif kalmakla suçladı. Davanın 31. duruşmasında müvekkiline yöneltilen suçlamalara hiç değinmeyen Ergül, Tuncay Güney'in 2001 yılında verdiği ifadesinde PKK'ya 30 bin silah verildiği şeklinde beyanların geçmesi üzerine Genelkurmay'ın sessiz kaldığını iddia etti.

Ergül, 3 bin PKK'lıyı Türkiye'nin teslim almadığı yönündeki haberleri de mahkeme salonuna taşıdı. Ergül şunları söyledi: "2001 yılında Genelkurmay'ın sessizliği tertibe cesaret vermiştir. Yine son günlerde TSK'yı yıpratmaya yönelik bir haber çıktı. Kuzey Irak'ta teslim olan PKK'lılara ilişkin ben şahsen kendi adıma Genelkurmay'ın bu haberden sonra çok daha sert bir tutum izlemesini isterdim. Çünkü, Genelkurmay bunu yalanlayınca sonra da unutuluyor."

Yalancı avukat

 Ergenekon soruşturmasını yürüten savıcıları eleştiren Ergül'ün "Bu dava kamu adına açılmıştır. Avukat yalan söyleyebilir. Ancak savcılar söyleyemez" sözleri üzerine araya giren mahkeme başkanı, "Öyle bir şey olur mu, avukat yalan söyler mi?" dedi.

Ergül de, "Söyleyebilir. Kamuoyunda böyle bir algı var" cevabını verdi. Ergül, konuşması sırasında Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapan gazetecilere ilişkin de ağır ithamlarda bulundu. Bunun üzerine, Ergenekon davasını izleyen basın mensupları, avukatı protesto ederek duruşma salonunu terk etti. Gazeteciler duruşma salonunun dışındaki LCD ekrandan açıklamaları dinledi.



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,565 µs