En Sıcak Konular

Çankaya'da ikinci rüşvet skandalı!

25 Aralık 2008 09:26 tsi
Çankaya'da ikinci rüşvet skandalı!
Kendi partililerini sürekli rüşvet istemekle suçlayıp 'yamyamlar' diyen CHP'nin Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ı doğrulayan belge bulundu. Rüşvetin belgesi CHP grup karar defterinde ortaya çıktı...

CHP grup karar defterindeki rüşvet belgesi!
 

Partisi CHP tarafından hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapılan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile ilgili yeni bir belge şok yarattı. Belediye meclisi CHP Grup karar defterinde, nasıl rüşvet pazarlıkları yapıldığı ayrıntıları ile yer aldı. Bu durum, "Rüşvet bu kez deftere girdi" yorumlarına yol açtı.

Talimat Başkan'dan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarında salladığı 5 imzalı belge ortaya çıktı. Belge, Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet pazarlığını ortaya koydu. CHP Çankaya Meclis Grubu'nun karar defterine 7 Haziran 2005 tarihinde alınan karar, bütün ayrıntıları ile yazılmıştı. Bu kararda, Başkan Eryılmaz'ın talimatı sonucu imar komisyonundan geçen bir karar karşılığında alınan rüşvet yer alıyordu. Deftere giren yamyamlığın öyküsü şöyle: Karar defterine, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Derneği'nin (GİMAT) bir arazi sorunu sebebiyle Çankaya Belediyesi'ne verdiği rüşvet ile ilgili bilgiler işlendi.

907 parsel için pazarlık

Tutanaklara göre, toplantıda İmar Komisyonu Başkanı Ali İhsan Türker söz alarak, toplantısından bir gün önce Eryılmaz'ın CHP'li İmar Komisyonu üyeleri ile İmar Müdür Yardımcısı Mustafa Cinel ile danışmanı Aysun Esengil ile birlikte bir toplantı yaptığını ve 907 parselin imar değişikliği için Zeki Kaşka'nın GİMAT'çılardan 450 milyar TL istediğini, bu nedenle daha fazla dedikoduya meydan vermemek için 907 parselin meclisten geçirilmesi gerektiğini söylediğini anlattı. Ali ihsan Türker'in tutanaklarda anlattığına göre, bir gün sonra yapılan imar komisyonu toplantısında başkanı bir gün önce doğrulayan Zeki Kaşka komisyon başkanlığından düşürüldü.

Rüşvet söz konusu değil

Rüşvetin belgesinde adı geçen GİMAT'çılar adına açıklama yapan GİMAT Derneği Başkanı Recai Kesimal ise iddiaları yalanladı. Kesimal GİMAT adının Türkiye'nin dört bir yanında duyulabileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"GİMAT'ın açılımı gıda ve ihtiyaç maddeleri Ankara toptancılarıdır. Rüşvet gibi ithamları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu camia bu tip ithamlarla bulunurlarken, yaklaşık 10 bin kişilik bir camiayı hedef alan olumsuz yönde etkileyecek olan çirkin bir ifade. Asla kabul etmiyoruz. GİMAT hiçbir zamanda hiçbir işini rüşvetle yaptırmaz.”

Eryılmaz bir istedi biz yedi verdik

Türker'in sözlerinden sonra söz alan Zeki Kaşka ise iddialara cevap verdi. Kaşka, "Evet ben 907 parsel için GİMAT'çılardan daha önce verdikleri 200 milyar TL gıda yardımına ilave olarak verilen söze dayanarak 450 milyar TL de spor kulübü için istedim. Ancak GİMAT'çılardan 'Bizden daha ne istiyorsunuz? Belediye Başkanı Eryılmaz bir istedi, biz yedi verdik' dediler."

Tutanaklarda, Kaşka'nın bu sözleri karşısında Belediye Başkanı Eryılmaz'ın hiçbir açıklama yapmadığı ve susmayı tercih ettiği yer aldı. Yine tutanaklara göre, meclis üyesi Yazar Çotak yüksek sesle CHP grup toplantısında bu tür para konularının konuşulmasının utanç verici olduğunu söyledi. Eryılmaz ile ilgili ortaya çıkan yeni belge, rüşvetin belgesi olarak değerlendirildi. Ses kaydının montaj olduğunu iddia eden ama partisini bile inandıramayan Eryılmaz'ın yeni belge ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

bugün



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs