En Sıcak Konular

Öğretmenler kadro peşinde

25 Aralık 2008 10:57 tsi
Van'da bir öğretmenin atamasının basına yansıması sonrasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, söz konusu atamanın KPSS'ye tabi olmadan yapıldığını kabul etmesi Bakanlığın başını ağrıttı.

Söz konusu atamanın KPSS'ye tabi olmadan yapılmasının ortaya çıkmasının ardından binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe ile başvurarak kadro alma peşine düştü.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, Van'a atanan bir öğretmenin KPSS'ye tabi olmadan atamasının yapıldığını kabul etmesi öğretmenleri harekete geçirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından www.kamudan.com isimli site bir dilekçe hazırladı. MillEğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün; 01 Eylül 2005 Tarih ve 53985 Sayılı, "KısmZamanlı Geçici Öğreticilik" Konulu, 2005/78 Nolu Genelgesinin yayınlandığı tarihten, 28 Haziran 2007 tarih 26566 sayılı Resmi Gazetede, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" arasında kalan tarihte atanamayan öğretmen adayları için hazırlanan dilekçe, binlerce öğretmen için umut oldu.

24 Aralık itibariyle kamudan.com'da yayınlanan dilekçe ile 01 Eylül 2005-28 Haziran 2007 tarihleri arasında KPSS puanının yetersiz olması nedeniyle atanamayan veya o dönem başvuruda bulunamayan tüm öğretmen adaylarının söz konusu dilekçe ile Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtiliyor. Söz konusu haber sitesi, dilekçe örneğinin yanı sıra öğretmen adaylarının başvurması halinde özel dava dilekçesi hazırlayacakları taahhüdünü de verdi.

sabah



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs