En Sıcak Konular

CHP'li Başkan: Partime kırgınım

25 Aralık 2008 16:20 tsi
Muzaffer Eryılmaz, ses kaydının CHP'li birisi tarafından çekildiğini ileri sürdü.

CHP tarafından soruşturulmasına izin verilen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, partisine kırgın olduğunu belirterek, ses kaydının CHP'li birisi tarafından çekildiğini ileri sürdü.

Çankaya Belediyesi'ne ilişkin iddialarla ilgili raporun tamamlandığını, Merkez Yönetim Kurulunca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına, ayrıca ilgililer hakkında disiplin işlemlerinin başlatılmasına karar verildiğini bildirmesinin ardından Eryılmaz, iddialarla ilgili Çankaya Belediyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kendisinin 68 kuşağı olduğunu CHP ile başlayan siyasetinin CHP'de biteceğini ifade eden Eryılmaz, partisine kırgın olduğunu dile getirdi. Eryılmaz, kendisiyle ilgili ses kaydında kesinlikle rüşvet almadığını savunarak, "Melih Gökçek'in gösterdiği belgelerin çoğu düzmece olduğu belli. Ses kaydı 2004-2005 yılında sıkıntılarla ilgili parti içinde bir sohbetti. Ustaca montajlandı. Ses kaydının yayınlanmasının ardından ben savcılığa koştum. Daha sonra AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı hakkımızda soruşturma açılmasını istedi. Partimiz beni Genel Merkeze çağırdı görüşüm alındı. Yayınlanan bu ses kaydı haberinin kişilik haklarıma sahip olduğuna mahkeme karar verdi" diye konuştu.

CHP'nin soruşturulmasına izin vermesinin ardından aklanacağına inandığını söyleyen Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'nde 3 aydır 20 müfettiş 4 savcının arama yaptığını öne sürdü. Eryılmaz, kimseye diyet vererek başkan olmadığını belirterek, Çankaya Belediye Başkanlığı'na tekrar aday adayı olduğunu söyledi. Adaylık sürecinde en başarılı adayın kendisi olduğunu belirten Eryılmaz, Türkiye'de Çankaya'nın CHP oylarını iki katına çıkaracağını iddia etti. Partisinin uygun görmediği halde önümüzdeki dönem sade partili olarak görev yapacağını vurgulayan Eryılmaz, gücünün yettiği takdirde yolsuzluğa meydan vermeyeceğini söyledi.

"CHP'ye kırgın mısınız?" şeklindeki soruya Eryılmaz, "Partime kırgın değilim desem yalan söylemiş olurum. 2004 yılında göreve geldiğimde dışardan personel alamadım. Meclis üyelerini belediyede tanıdım. Ses kaydının ardından konuyu CHP ilçe, il ve genel merkeze konuyu arz ettim. Şunu belirtmek isterim ki Muzaffer Eryılmaz yolsuzluk yapmıştır diye bir şey çıkaramazlar" dedi.

"Ses kaydını nerede konuştunuz?" şeklindeki soruya Eryılmaz, "Ses kaydını partinin içinde konuştum. Partimizde bulunan yetkili birine anlattım. Kelimelerle ne kullandığımı biliyorum. Laptopları belediyeye aldım, meclis üyelerine zimmetleyin dedim. Bunu montaj yapmışlar. Partili birinin usulsüzlük yapma lüksü yok. Normal bir ortamda konuşuldu. Parti sorunlarının konuşulduğu bir yerde oldu" şeklinde konuştu.

Eryılmaz, ayrıca GİMAT'a rüşvet verildiği haberlerinin düzmece olduğunu, rüşvet olması halinde haberin muattabının GİMAT yönetimi olduğunu söyledi. Partinin kendisini gözden çıkarmak için çekinecek bir hali olmadığını belirten Eryılmaz, kendisine CHP'den aday olma denilmediğini söyledi.

"Parti tüzüğü açısından adaylığınız da bir sıkıntı var mı?" şeklinde soruya Eryılmaz, bir sıkıntının olmayacağını ayrıca bir engelde olunmadığını belirtti.




Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs