itiraf | " /> itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Geç itiraf

25 Aralık 2008 21:24 tsi
Geç itiraf Hrant Dink suikastinde bugün bir polis memurunun ifadesi alındı. Polisin cinayetle ilgili itiraf gibi ifadesi, başından beri yaşanan güvenlik skandallarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Hrant Dink suikastinde bomba gelişme: Polis memuru Muhittin Zenit, "Tuncel'ın ajanlıktan çıkarıldığını bimiyordum. Hayal'in Dink'i öldürme planında haberdardık." dedi.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında, polis memuru Muhittin Zenit'in talimatla ifadesi alındı.

Ankara'da bulunduğu sürede kendisine tahsis edilen iki polis koruması ile Ankara Adalet Sarayı'na gelen Zenit'in ifadesini, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin bir üyesi aldı.

DİNK'İ ÖLDÜRME PLANINDAN HABERDARDIK

Hrant Dink cinayetinin olduğu tarihte Trabzon Emniyet Müdürlüğünde istihbaratçı olarak görev yapan polis memuru Zenit'in ifadesinin, "tanık" sıfatıyla alındığı öğrenildi.

Zenit ifadesinde "Tuncel'in ajanlıktan çıkarıldığını bilmiyordum. Hayal'in Dink'i öldürme planından haberdardık" dedi.

O TELEFON KİMİN?

Hrant Dink öldürüleli neredeyse 2 yıl oldu. Tetiği çeken Ogün Samast yakalandı, Yasin Hayal, Erhan Tuncel bağlantıları ortaya çıktı. Ancak cinayet tam olarak aydınlatılamadı. Hala karanlıkta kalan noktalar var.

Bunlardan biri de Yasin Hayal'in McDonald's bombalaması sırasında kullandığı gizli telefon hattı. Hayal'in "0537 506 55... " diye başlayan gizli telefon hattını 2004 yılında, yani Trabzon'daki McDonald's bombalaması sırasında kullandığı Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporla ortaya çıktı.

Hayal, bu hatla 24 Ekim 2004 günü saat 13.30'da Trabzon McDonald's'a bombayı attıktan hemen sonra saat 14.17'de Almanya'yı aramıştı. Sadece Almanya'yı da değil kayıtlara göre, aynı hattan art arda Amerika ve İsviçre'de aranmıştı.

HAYAL GİZLİ HATLA 53 GÖRÜŞME YAPTI

Yapılan istihbarat çalışmasına göre, daha önce Emniyet'in saptayamadığı ancak, Teftiş Kurulu müfettişlerinin ortaya çıkardığına göre, Hayal gizli hatla 53 yurtdışı görüşmesi yaptı. Hayal'in telefon bağlantıları Almanya başta olmak üzere, Hollanda, İsviçre, Rusya, Kıbrıs ve hatta ABD'ye kadar uzandı.

Gizli hatla ilgili incelemeyi yapan uzmanlar, yurtdışı şeklinde görünen görüşmelerin aslında yurtiçinde bulunan şahıslarla, internet üzerinden yapılan görüşmeler olabileceği ihtimali üzerinde de durdu. Ancak daha fazla ayrıntı ortaya çıkartılamadı.

TEFTİŞ KURULU'NUN İSTEĞİNE SAVCILIK İÇİN VERMEDİ

Teftiş Kurulu'nun telefon hattıyla ilgili inceleme talebine Ankara ve İstanbul cumhuriyet başsavcılıkları "konu yargıda" gerekçesiyle izin vermedi. Adalet Bakanlığı da "Biz yargıya müdahale edemeyiz" diyerek kurulun gizli hatla ilgili inceleme isteğini geri çevirdi.

Görüşme ayrıntılarına yargı engeli nedeniyle ulaşamayan Başbakanlık müfettişleri, Hayal'in kullandığı hattın sahibinin peşine düştü.

HATTIN SAHİBİ BULUNDU

Hat, Burdur-Yeşilova nüfusuna kayıtlı, 1979 doğumlu Esat Yorulmaz'a aitti. Üstelik Yorulmaz'a ait tek hat Hayal'in kullandığı numara da değildi. Esat Yorulmaz üzerine kaytıl çok sayıda cep telefonu hattı da ortaya çıkarıldı. Müfettişler, ikamet adresi Denizli olarak gözüken Esat Yorulmaz'a ulaşarak hatla ilgili detaylı bilgi almak istedi. Ama olmadı.

Çünkü Esat Yorulmaz'ın Dink suikastinden yaklaşık 7 ay sonra trafik kazası geçirdiği ve kaldırıldığı hastanede de bir gün sonra da hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu, Dink dosyasında karşılaşılan ikinci kaza sonucu ölümdü.

Çünkü tetikçi Ogün Samast'ın suikastte kullandığı silahı 300 YTL para ödeyerek temin ettiğini söylediği Ömer Pulatoğlu da suikastten yaklaşık 6 ay önce deniz kazasında ölmüştü.

 



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs