En Sıcak Konular

Irak Türkiye'den tren istiyor

25 Aralık 2008 22:15 tsi
IRAK Ulaştırma Bakanı Amer Abdul Jabbar İsmail, Adapazarı'nda Hyundai Eurotem Hızlı Tren Fabrikası'nı ziyaret etti. Konuk bakan, Irak Demiryolları'nın ihtiyacı olan 50 tren seti almak istediklerini söyledi.

Irak Ulaştırma Bakanı Amer Abdul Jabbar İsmail, bugün Adapazarı'na gelerek TÜVASAŞ ve Hyundai Eurotem Hızlı Tren Fabrikası'nı ziyaret etti. TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile görüşen Bakan, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Bakan İsmail, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Bakanlığımızın çok büyük bir projesi var. Bu proje demiryolları ile ilgili. Faho'dan Zaho'ya kadar yeni bir demiryolu inşa etmek istiyoruz. Bu proje Ortadoğu'da çok büyük bir proje. Çünkü güneyi kuzeye bağlayacağız. Özellikle de Körfez ülkelerinden gelen malları Faho'dan Irak yoluyla Türkiye ve sonra da Avrupa'ya göndereceğiz. Bu proje dünyanın güneyini kuzeyine bağlayacak. Sayın Ulaştırma Bakanı ile bir anlaşmaya vardık. Gelecek günlerde üçlü bir toplantımız olacak. Biz ve Türkiye Ulaştırma Bakanı ve Suriye Ulaştırma Bakanıyla bir araya geleceğiz. Söz konusu toplantı ya İstanbul ya da Bağdat'ta olacak” dedi.

Yeni projeler hakkında yeni kararlar alacaklarını söyleyen Bakan İsmail, “Bakanlık olarak Türkiye'den 50 tren seti almak istiyoruz. Bu yüzden burada bulunduk. Burada üretim alanlarını ve fabrikaya incelemek istedik. Buna göre çalışmalarımızı yapacağız. Aynı zamanda eski trenlerin yeniden bakımı hakkında konuştuk. Her iki ülke arasındaki deneyim ve işbirliğini dile getirdik. Aynı zamanda hızlı tren projesine de gözatmak istedik. Çünkü Bağdat'ta aynı projeyi gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Iraklı Bakan, bir gazetecinin “Kuzey Irak'taki PKK'ya lojistik desteğin kesilmesi için hangi çalışmaları yapacaksınız?” sorusuna, “Bizim hükümetimiz her zaman komşularıyla işbirliğini düşünmektedir. Komşularının toprak bütünlüğüne çok çok önem vermektedir” dedi.

Iraklı Bakan, ardından Hyundai Eurotem Hızlı Tren Fabrikası'nda incelemelerde bulunarak, üretilen tramvay ve vagonlar hakkında bilgi aldı.

 



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs