En Sıcak Konular

MHP'nin Ankara adayı iddialı

25 Aralık 2008 22:27 tsi
MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, en büyük iddiasının Ankara'yı ''marka kent'' yapmak olduğunu söyledi.

Yavaş, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi üyelerine, başkan olması halinde yapacağı çalışmaları anlattı.

''En büyük farklarının boş tartışmalara girmemek olduğunu'' belirten Yavaş, ''Taş üstüne taş koyanlara teşekkür'' ederken, ''iyi işleri sürdüreceklerini'' ifade etti

Belediye başkanı seçilenlerin seçildikten sonra ''parti rozetlerini çıkarmaları gerektiği'' görüşünü dile getiren Yavaş, ''Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının siyaset yapma hakkının olmadığını'' kaydetti.

Yavaş, Melih Gökçek'in meslek odalarının siyaset yaptığı şeklindeki söylemine de değinerek, ''Siz siyasi davranmıyorsanız onlar da siyasi davranmıyor'' dedi.

Mansur Yavaş, başkanların az ya da çok oy aldığı yerlere farklı hizmet anlayışında bulunmaması gerektiğine de işaret etti.

''En büyük iddiam Ankara'yı marka kent yapmak'' diyen Yavaş, marka kent hedefi olan belediye başkanının kıyaslamada Paris'i, Lodra'yı örnek alması gerektiğini ifade etti.

Kentte turizmin canlandırılması için şehrin su, trafik ve hava kirliliği gibi sorunlarının olmamasının önemi üzerinde duran Mansur Yavaş, hiç turist gelmeyen Beypazarı'nın şimdi 300-400 bin turist çektiğini, Ankara'ya da milyonlarca turist gelebileceğini ancak bunun için ''gören bir göz gerektiğini'' dile getirdi.

Yavaş, Ulus'un Ankara'nın en cazibeli yeri olacağını ifade ederek, burada restorasyon çalışmaları yapacaklarını ve buranın sadece yayalara açık olmasını hedeflediklerini anlattı.

Ankara'nın her yerinin ''hazine'' olduğunu vurgulayan Yavaş, tarihi İpek Yolu üzerinden kültür turizmini geliştireceklerini söyledi.

''Ankara'nın Kültür Bakanı'' gibi çalışacağını ifade eden Mansur Yavaş, çok katlı binalar yerine geniş meydanları olan bir yapılaşma yaşanacak Ankara'da ulaşımın da yaya öncelikli olacağını kaydetti.

EGO'nun özelleştirilmesini istemediğini anlatan Yavaş, ''güzel bir geliri'' olduğunu belirtti.

Yavaş, su sorununun hatırlatılması üzerine, suyun belediyelerin keyfine bırakılamayacağını ifade ederek, İller Bankası'nın kentlerin su ihtiyaçları için projeler hazırladığını ancak Ankara'da sıkıntı nedeniyle projelerin öne çekildiğini söyledi.

Mansur Yavaş, su sıkıntısı sonrası Ankara'da bir ''damacana rantı'' oluştuğuna dikkati çekerek, bunun önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesinin hazırlayacağı 2-3 YTL maliyetli damacanaları halka ulaştırmayı planladıklarını anlattı.

Yavaş, belediyelerin insanları gözetme mecburiyetinde olduğunu dile getirerek, soğuk bir günde insanların üşümesine de izin verilemeyeceğini, ama tüm yardımların kurumsallaştırılarak yapılması gerektiğini bildirdi.

Sincan-Kayaş arasındaki banliyö hattını da üzerlerine alarak rehabilite etmek istediklerini anlatan Yavaş, hattı metroya benzer bir yapılanmayla Yenikent'e kadar uzatmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

 aa



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,950 µs