En Sıcak Konular

İstanbul'da seçimi kim kazanacak?

26 Aralık 2008 13:15 tsi
İstanbul'da seçimi kim kazanacak? İstanbul'da "bugün seçim olsa" kim kazanırdı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde yapılan genel siyasi eğilim araştırmasında bu soru halka soruldu. Yapılan anketten bakın nasıl bir sonuç çıktı...

İstanbul'da AKP fark attı

İstanbul'da seçimi kim kazanacak. Marmara Sosyal Araştırmalar Tanıtım ve Danışmanlık, İstanbul'da geniş kapsamlı bir kamuoyu araştırması yaptı. AK Parti en yakın rakibi CHP'ye 18 puan fark atmış görünüyor.

İstanbul'da "bugün seçim olsa" kim kazanırdı? Bu soruyu halka soran Marmara Sosyal Araştırmalar Tanıtım ve Danışmanlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde genel siyasi eğilim araştırması yaptı.

Yapılan araştırmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti ve Kadir Topbaş açık ara önde görünüyor. Marmara Sosyal Araştırmalar Tanıtım ve Danışmanlık 11-17 Aralık 2008 tarihleri arasında İstanbul'un 38 ilçesi kapsayan bir genel siyasi eğilim araştırması yaptı.

11 bin 850 kişilik denek üzerinden bilgisayar destekli telefon görüşmesi ve yüz yüze görüşme tekniği kullanılarak yapılan araştırmada 75’i saha çalışanı, 3 istatistik bilimci, 2 siyaset bilimci, 1 sosyolog ve 7 veri analisti olmak üzere toplam 88 kişi görev aldı.

Birinci başlıkta deneklerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde hangi partiye oy vereceklerini ve kimi belediye başkanı olarak görmek istedikleri soruldu.

İkinci başlıkta ise deneklerin yaşadıkları ilçe belediye seçimlerinde hangi partiye oy verecekleri ve kimi ilçe belediye başkanı olarak görmek istedikleri soruldu.

Araştırma sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin açık ara önde olduğu görülmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi ise geçen seçime oranla oylarını 2-3 puan yükseltmiş görünüyor.

Adaylar arasında bir değerlendirme yapıldığında da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kadir Topbaş’ın adaylığıyla birlikte seçimlerde herhangi bir sorun yaşamayacağı görülüyor. Son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 2,1 oranında aldığı oy beklentilerin aksi yönünde bir sonucu ortaya çıkardığı şeklinde değerlendirilebilir.

Kadir Topbaş'ın ardından ortaya çıkan en güçlü isim olarak Mustafa Sarıgül dikkat çekmektedir.

İstanbul’un ilçelerinde de bir kaç İlçe dışında 2004 yerel seçimlerinden çok farklı bir sonucun ortaya çıkmayacağı, büyük bir sürprizle karşılaşılmayacağı ortaya çıkıyor.

 2009 YEREL SEÇİMLERİ’NDE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYESİ’NDE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KİMİ GÖRMEK
İSTERSİNİZ?

 

kullan

 

kullan

2009 YEREL SEÇİMLERİ’NDE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR
BELEDİYESİ’NDE HANGİ PARTİYE OY VERMEYİ
DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

 kullan

 

kullan

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA;

 

kullan

 

 

kullan

 

 

cafesiyaset



Bu haber 1,597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs