En Sıcak Konular

Sınır güvenliği sitemi önerisi

26 Aralık 2008 15:35 tsi
DSP Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, terörle mücadelede hiç zaman kaybetmeden dünyada uygulanan “sınır güvenliği sistemleri” ve “güvenlik duvarı” örnekleri de dikkate alınarak yeni bir güvenlik sisteminin kurulması gerektiğini

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısını nefretle kınadığını ifade etti ve şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.

“Millet ve devlet olarak artık sözün bittiği yerdeyiz” diyen Kılıç, “Sivil, asker, siyasi ve idari yetkililerin gereğini yaparak akan kanı durdurmalısı gerektiğini” belirtti.

Bugün artık sorunun “güvenlik ve kalkınma boyutlarıyla iç içe geçmiş, devasa bir Türkiye sorunu haline dönüştüğünü” kaydeden Kılıç, her iki alanda da gerçekçi önlemlerin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti. Kılıç, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

“Öncelikle yapılması gereken, terör örgütünün mali kaynak, silah, militan sağlamasının, militanlarını eğitmesinin ve sınırlardan yurt içine girişinin önlenmesidir. Bu kaynakların kurutulması için, muhatap devlet ve kuruluşlarla ciddi, etkili, siyasi ve diplomatik mücadele verilmelidir. Öte yandan sınırların mutlak kontrolü ve aşılmaz kılınması olmazsa olmaz koşuldur.

Sınırlar aşılmaz kılındığında ikmal yolları, lojistik kaynakları ve kanalları kesildiğinde terörün nefes borusu, can damarı da kesilmiş olacaktır. Hiç zaman kaybetmeden, dünyada uygulanan 'sınır güvenliği sistemleri' ve 'güvenlik duvarı' örnekleri de dikkate alınarak, yeni bir güvenlik sistemi kurulmalıdır.

Bu yeniden yapılandırma sürecinde, karakol sistemi de yeniden düzenlenmeli ve sınır boyunca hiçbir ölü alan bırakmayacak şekilde yakın düzende bir 'karakollar hattı' mutlaka kurulmalıdır.

Güvenlik önlemlerine bağlı olmaksızın, ayrımsız olarak her vatandaşımızın siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel eşitlik içinde yaşamının güvence altına alınması devletin birincil ödevidir.

Gerekli önlemler alınmadığı, sınırlar geçilmez kılınarak terörün ikmal yolları ve olanakları kesilmediği sürece, kayıplar vermeye devam etmemiz de kaçınılmazdır.”

Yeni Şafak



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs