En Sıcak Konular

Kardak'ta yine gerginlik

27 Aralık 2008 16:36 tsi
ÇİPURA sezonuyla birlikte Bodrum’un Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelen Yunan balıkçılar yine Türk karasularını ihlal etti.

Türk karasularını ihlal eden iki Yunan Sahil Güvenlik botu ile 30 balıkçı teknesi, Türk Sahil Güvenlik botunun gelmesi üzerine kendi karasularına döndü.
Geçen yıl aralık - ocak aylarında, Türk ve Yunan balıkçılar arasında yaşanan, sonrasında da iki ülke arasında krize neden olan çipura avı, Ege sularında gerilimi tırmandırıyor. Bugün saat 07.00 sıralarında, bir Yunan Sahil Güvenlik botu eşliğinde İskanköy (Kos) Adası'ndan Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak kayalıklarının yakınına gelen 30 kadar balıkçı teknesi, Türk karasularını ihlal ederek avlandığı görüldü. Yunan botları ve balıkçı teknelerinin Türk karasularını ihlal ettiği Çatalada yakınlarına, saat 09.00 sıralarında 82 nolu Türk Sahil güvenlik botu geldi. Türk Sahil botunun yaklaştığını gören Yunan Sahil Güvenlik botları ile balıkçılar, kendi karasularına döndü. Yunan ve Türk Sahil Güvenlik botlarının zaman zaman birbirlerine 200 metre mesafede yaklaşarak seyretmeleri dikkati çekti. Bölgeye saat 12.00 sıralarında bu defa Kilimli (Kalimnos) Adası'ndan ikinci bir Yunan Sahil Güvenlik botu geldi. Kardak kayaklarını dolarak Türk karasularına girmek isteyen Yunan botuna, Türk Sahil Güvenlik botu, önüne geçerek engel oldu.
Türk botunun Yunan botları ve balıkçılarına engel olduğu sırada Turgutreis, Yalıkavak ve Gümüşlük’ten açılan Türk balıçı teknelerinin ise Kardak kayalıklarına 2 milden daha fazla yaklaşmadan kıyıya yakın bölgelerde avlandıkları görüldü.

Milliyet



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs