zor durumda kaldı! | " /> zor durumda kaldı! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan da zor durumda kaldı!

28 Aralık 2008 09:26 tsi
Başbakan da zor durumda kaldı! İsrail operasyonunun arka planını Gazeteport'a değerlendiren uzmanlar, saldırının İsrail'de yaklaşan seçimleri etkilemek ve Obama'nın bölgeye yönelik yeni açılımlarını sekteye uğratmayı hedeflediği görüşünde birleşti. Uzmanların dikkat çektiği bir başk

Ortadoğu'da yeniden yükselen tansiyon dün Gazze'de yeni bir insanlık dramının yaşanmasına neden oldu.

İsrail jetlerinin hava saldırısında 200'den fazla kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı. İsrail operasyonunun arka planını Gazeteport'a değerlendiren uzmanlar, saldırının İsrail'de yaklaşan seçimleri etkilemek ve Obama'nın bölgeye yönelik yeni açılımlarını sekteye uğratmayı hedeflediği görüşünde birleşti. Uzmanların dikkat çektiği bir başka nokta ise Türkiye ve Erdoğan hükümetinin uğradığı hayal kırıklığı...

ERDOĞAN DA ZOR DURUMDA KALDI

Ortadoğu uzmanı gazeteci yazar Hüsnü Mahalli'ye göre İsrail, son operasyonuyla birlikte 'barışa yatkın 'olmadığını ve bölgede barış istemediğini bir kez daha gösterdi.

Mahalli, saldırıları şu sözlerlerle değerlendirdi: "Tel Aviv yönetimi, Türkiye'nin arabuluculuk rolünü 'taktiksel' olarak kabul etmişti. Ermeni lobisinin soykırımı Amerikan Kongresi'nden geçirmesine engel olma teklifinde bulunan İsrail, Erdoğan hükümetiyle ekonomik bağlarını güçlendirmeyi hedefliyordu.

Başbakan Ehud Olmert, geçtiğimiz haftaki Ankara ziyaretinde de Başbakan Erdoğan'a operasyon olmayacağına dair güvence vermişti. Son harekatla birlikte Başbakan Erdoğan da zor durumda kalmış oldu.

OBAMA AÇILIMLARININ ÖNÜ KESİLDİ

Hüsnü Mahalli, "İsrail yönetimi, George Bush'un koltuğunu bırakmasına sayılı günler kala böyle bir operasyon düzenleyerek Barack Obama'nın da Ortadoğu barışı için planladığı girişimlerin önünü bir ölçüde kesmiş oldu" yorumunda da bulundu.

Uluslararası ilişkiler ve terör uzmanı Nihat Ali Özcan'da bu konuda Mahalli'yle aynı görüştü. Özcan'ın dün yaşanan insanlık dramıyla ilgili düşünceleri şöyle:

"Saldırıların zamanalamasıyla ilgili olarak belirleyici faktörlerden biri ABD'deki iktidar değişimi olarak görülebilir. Obama iktidarı devralmadan önce oluşan belirsizlik İsrail tarafından bir fırsat olarak görüldü. Hatta bu Obama yönetimini yönlendirme arzusu içinde yapılmış bir hareket olarak da değerlendirilebilir"



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,384 µs