şok eden hedefi | " /> şok eden hedefi | "/>

En Sıcak Konular

Bombalı minibüsün şok eden hedefi

28 Aralık 2008 09:42 tsi
Bombalı minibüsün şok eden hedefi 
Diyarbakır polisinin geçtiğimiz hafta ele geçirdiği mühimmat dolu minibüsle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

Diyarbakır'da ele geçirilen bomba yüklü minibüsün hedefi karakollarmış

Terör örgütü PKK'nın, el bombası, patlayıcı, roketatar ve mermilerin de aralarında bulunduğu cephaneyi Kulp, Hani ya da Lice ilçelerinde bir karakola baskın yapmak için kırsaldaki teröristlere gönderdiği öğrenildi.

Güvenlik güçleri, yerel seçimler öncesi şehir merkezi ve ilçelerde kanlı eylemler düzenlemek üzere bomba eğitimi alarak Türkiye'ye gönderilen teröristlerle ilgili yaptığı istihbari çalışmada önemli bilgilere ulaştı. Terör örgütünün dağ kadrosunda 10 yıl görev yaptıktan sonra pişman olan bir PKK'lı, kısa süre önce güvenlik güçlerine teslim oldu. Bomba eğitimi aldığı belirtilen terörist, güvenlik güçlerine, örgütün Türkiye'de yapma hazırlığında olduğu sansasyonel eylemlerle ilgili önemli bilgiler verdi.

PKK'nın silahlı kanadı HPG bünyesinde kurulan ve özel kuvvetler olarak bilinen Hezen Taypet'te de görev yapan itirafçı, örgütün Türkiye'de ses getirecek eylemler hazırlığında olduğunu söyledi. Bomba eğitimi alan ve bomba yapabilen 50'ye yakın teröristin Türkiye'ye gönderildiği bilgisini verdi. Bombacı teröristleri yakalamak için şehir merkezlerindeki bağlantılarını araştıran Emniyet güçleri, örgüt militanlarına bombalı saldırı için gönderilecek mühimmatın geçeceği yolları belirleyerek önlemler aldı. PKK'nın Kuzey Irak'tan Diyarbakır'a çok sayıda bomba göndereceği tespit edildi. Günler süren çalışmanın ardından PKK'nın Kuzey Irak'tan gönderdiği bomba yüklü bir aracın, Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Bu konuda iki ihbar da alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, şehir girişlerindeki polis noktalarında önlemlerini artırdı. Bomba yüklü minibüsün Diyarbakır'da polise yakalanmamak için geçtiğimiz hafta pazar günü Beşiktaş-Galatasaray derbi maçının oynandığı saat 19.00 sularında Lice'ye geçmeye çalıştığı öğrenildi. Bu arada araçtaki 57 kilogram patlayıcı maddeden 40 kilogramının TNT olduğu ve Kuzey Irak'tan geldiği kesinlik kazandı. Hain plana göre örgüt, TNT patlayıcıyı şehir merkezindeki eylemlerde kullanacaktı. Diğer mühimmatları ise karakol baskınları için kırsala göndermişti. Ele geçirilen mühimmatlardan RPG-7 roketatarın Rus menşeli olduğu belirlendi. Polis, mühimmatlar üzerinde parmak izi çalışmasını yaparken diğer silahların balistik incelemesini sürdürüyor. Güvenlik güçleri, bomba yüklü minibüsü bırakıp kaçan şoförün bomba eğitimi almış PKK'lı teröristlerden biri olduğu ihtimali üzerinde de duruyor.

Diyarbakır'da 21 Aralık 2008 tarihinde yol kenarında bulunan minibüste; 57 kilo patlayıcı, 1 adet RPG-7 roketatar, 50 adet roket mermisi, 70 adet el bombası gövdesi, 70 adet el bombası fünye grubu, 7 bin 698 adet Kalaşnikof fişeği, 2 bin 60 adet Bixi fişeği ele geçirilmişti.

zaman



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs