En Sıcak Konular

Garih cinayetinin anahtarı onda!

28 Aralık 2008 10:14 tsi
Garih cinayetinin anahtarı onda! Yener Yermez'in cinayeti o çözer dedidiği Meral kim?

Garih cinayetinin zanlısı Yener Yermez star’a gönderdiği mektupta ‘Cinayeti o çözer’ dediği esrarengiz sevgilisini anlattı. ‘Meral beni komutanlarımın sık sık verdiği çarşı izninde buldu. Cinayetten sonra da ortadan yok oldu’ dedi.

Üzeyir Garih cinayetindeki sır perdesi aralanamadı. Cinayetin faili olarak müebbet hapisle cezalandırılan Yener Yermez’in ortaya attığı ‘Meral’ isimli kadın 7 yıl sonra cinayetin kilit isimlerinden biri olarak gündeme geldi. Yermez avukatı Mustafa Yalçınkaya aracılığıyla star’a gönderdiği mektupta esrarengiz ‘Meral’le nasıl tanıştığını anlattı; ‘M.P. idaresinin arkasında üç yıldızlı 6-7 katlı bir otelin ikinci katında kalıyorduk. Farklı zamanlarda 5-6 kez birlikte olduk. Hiç iznim olmamasına karşın izne gönderildim ve Meral’le tanıştım. ‘Merhaba Yener’ diyerek yanıma geldi. İsmimi nereden biliyorsun, beni nereden tanıyorsun? deyince ‘içeride bir akrabam var. Ondan öğrendim’ dedi. ‘Yener’in mektubunun devamı şöyle: Ondan etkilendim. Güzel bir kızdı. Sorduğu her şeye dürüstçe cevap verdim. Bana üniversite mezunu biri gibi geldi Türkçe’yi çok güzel konuşmasına rağmen argo kelimeleri bilmiyordu. Prezervatifsiz ilişkiye hiç girmedi. Masrafları o karşılıyordu. Türkiye’ye gezmeye geldiğini 1-2 ay sonra döneceğini söyledi. Otele ilk girdiğimizde resepsiyon görevlisi ‘Meral Hanım hoş geldiniz’ dedi.

SEN KAFANI YORMA HALLEDECEĞİZ

Cinayet sonrası ise mektupta şöyle yer alıyor: Olaydan sonra Meral’le buluşup adı geçen kişinin ölümüyle ilgili soru sordum. Tabii anılan cinayetten 3 gün sonra buluştum. Gazetelerde adım geçiyordu. Ben de neler oluyor böyle diye sordum? ‘Sen kafanı yorma halledeceğiz’ dedi. Cep telefonundan birini aradı. Yerimizi söyledi. Yanımda’ dedi ve kapattı.

Mektubunda Hasdal Kışlası’nda da ilginç olaylar yaşadığını yazan Yermez; ‘Ömer Yüzbaşı benim bölük komutanımdı. Olay tarihinden bir gün önce Cuma günü izin hakkımı kullandığım halde cumartesi yani olay günü yine izin verilmesi soru işaretidir. Normal değildir. Benim dışında kimsenin böyle bir izin hakkı olmadı. Yaklaşık 3 ay asker olarak bulunduğum sırada bunun yaklaşık 2 ayı resmi izinle geçti. Askeri mahkemede yargılanırken bu durum savcı tarafından soruldu. (Komutan gülümseyerek) ‘Problem çıkmasın diye gönderdim’ dedi. Beni bir erin araması gerekirken astsubay N.Ö. üstümü aradı, cep telefonumu aldı bir gün sonra telefonu geri verip ‘Kusuru bakma askerlerin yanında böyle davranmak zorundaydım’ dedi. Beni disipline sevk etmesi ya da en azından bölük komutanıma bildirmesi gerekirdi.’ dedi.

Manken gibiydi

Yermez'in Meral’e ilişkin tarifi şöyle: Boy 1.65, kilo en fazla 65-70 kilo. Düz siyah saçlı ve saçını devamlı öne kahkülleri düz bir şekilde tarıyordu. Dudakları kalın, buğday tenli yüz hatları minyon, çocuk yüzlü idi. Yüzü yuvarlak burnu normal idi ne büyük ne küçük. Sol arka kürek kemiğinde bir ben vardı. Vücut hatları bir manken kadar güzeldi.

Mahkeme: Gizliliğiniz bizi bağlamaz

Ergenekon davasında mahkeme İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istediği ancak soruşturmanın gizliliği ve Tuncay Güney’in ifadesinin alınmaya çalışıldığı gerekçesiyle Savcı Zekeriya Öz tarafından gönderilmeyen Güney dosyasını ikinci kez istedi. Mahkeme heyeti savcılığa gönderdiği yazıda savcılık ve mahkemenin içinde bulunduğu hukuki duruma ilişkin uyarıda da bulundu: Mahkememizde görülmekte olan dava ile fiili ve hukuki irtibatı kuvvetle muhtemel olan 2008/1756 nolu soruşturma dosyasının gizliliğinin gerekçe gösterilmesinin mahkememizi bağlamayacağı, kaldı ki hiçbir bağ bulunmayan bir soruşturma dosyası hakkında bile maddi gerçeğin ortaya çıkarılması temel görevi olan mahkemelere karşı soruşturmanın gizliliği ilkesinin ileri sürüleme-yeceğinin açık olduğu ortadadır.

TAKDİR MAHKEMEYE AİTTİR

CMK 153/2 madde gereği soruşturmanın gizliliği kararını veren makamın savcılık değil mahkeme olması ve doğal olarak bu konudaki takdir hakkında mahkemeye ait olması, soruşturmasının gizliliği ilkesi konusundaki duyarlılığın bir çok konuda savcılık kararlarını onama konumunda bulunan mahkeme tarafından bihakkın gösterileceğini, her türlü izahtan vareste olduğu mahkeme tarafından yazılı olarak istenen bilgilere cevap verilmesinin bir zorunluluk olduğu, aksi durumun kanuni sorumluluk doğuracağı göz önünden bulundurulacağından bize gizliliği gerekçe sunarak gönderdiğiniz yazınız iade edilmiştir. Halen devam eden soruşturmanın Tuncay Güney ile ilgili kısmının mahke-memize gönderilmesinin temini rica olunur.’

star



Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs